Se încarcă lista de magazine

Se încarcă...
Oferte afișate pentru

Ultimul magazin selectat

Bagheta: o pâine albă crocantă

Bagheta este un produs lung de panificație din pâine albă. În general, bagheta este foarte aerată, crocantă și gustoasă. Bagheta de înaltă calitate are o porozitate grosieră și fractală, care se datorează modului de preparare și utilizării drojdiei.

Informații utile

Bagheta are următoarele proprietăți speciale 

Baghetă proaspătă în detaliu

Baghetele mai sunt cunoscute ca pâine-baghetă, pâine pariziană, pâine franțuzească sau pâine la metru și se prepară de obicei din făină de grâu și au o coaja crocantă, coaptă și pori fărâmițați. Chiar dacă există diferite rețete, baghetele au un lucru în comun în ceea ce privește producția: făina de grâu cu un conținut ridicat de gluten, apă și drojdie. Aluatul trebuie răcit după frământare și trebuie să treacă printr-o așa-numită „perioadă de odihnă”. În mod normal, acest proces are loc peste noapte. O baghetă tipică are o greutate de 250-310 grame, cu o lungime între 50 și 70 cm și un diametru de aproximativ 5 cm.

Tipuri de baghetă 

În Spania, bagheta se numește Barra (înseamnă bară în limba spaniolă). De la diferitele tipuri de făină și aditivi, provin mai multe variante. Celelalte tipuri uzuale de făină, care înlocuiesc făina de grâu sunt, de exemplu, făina de alac, făina integrală sau făina de secară. Aditivii se referă în principal la semințe, cum ar fi semințele de floarea soarelui sau semințele de dovleac


Proveniență

De unde provine bagheta?

Bagheta nu provine din Franța, așa cum s-ar crede, aceasta a fost inventată la mijlocul secolului al XIX-lea în Viena și a ajuns în Franța prin intermediul unui emigrant. Astăzi, nu se mai produce doar în Franța, ci la nivel internațional.


Sezon

Când este sezonul baghetei?

Bagheta este disponibilă pe tot parcursul anului.


Utilizare și depozitare

La ce poate fi folosită bagheta și cum se depozitează aceasta?

Baghetă proaspătă în detaliu

Bagheta face parte din micul dejun tipic franțuzesc. Dar aceasta se poate savura și ca garnitură la vin și brânză sau se poate folosi pentru fondue. Baghetele bine ambalate se mențin proaspete o zi sau două. Baghetele neambalate se întăresc după câteva ore. Baghetele în stare proaspătă ar trebui consumate în aceeași zi în care au fost cumpărate.Ingrediente

Ce conține bagheta

Un studiu israelian a descoperit că pâinea albă, printre care se numără și bagheta, este la fel de sănătoasă ca și celelalte tipuri de pâine. În 200 de grame de baghetă există 14 grame de proteine, 2,8 grame de grăsime, 102 grame de carbohidrați și 496 de calorii.

Valoare nutritivă
 

kcal: 260 kcal

Carbohidrați: 55,4 g

Proteine: 7,9 g

Grăsimi: 0,7 g

Vitamine

 

Vitamina A: 4 µg

Vitamina B1: 0,06 mg

Vitamina B2: 0,05 mg

Vitamina B6: 0,09 mg

Vitamina C: 0 mg

Vitamina E: 0,3 mg

 

Minerale

 

Calciu: 18 mg

Fier: 1,2 mg

Potasiu: 130 mg

Magneziu: 19 mg

Sodiu: 418 mg