Se încarcă lista de magazine

Se încarcă...
Oferte afișate pentru

Ultimul magazin selectat

Pâinea din amestec de făină de grâu: un aliment universal delicios

În Europa, pâinea este unul dintre alimentele indispensabile. În Germania se coace, se vinde și se consumă zilnic cea mai mare cantitate de pâine din lume. În prezent, există mai mult de 300 de tipuri diferite de pâine, inclusiv pâinea din amestec de făină de grâu. 

Informații utile

Pâinea din amestec de făină de grâu are următoarele proprietăți speciale 

Pâine din amestec de făină de grâu în detaliu

Pâinea din amestec de făină de grâu este sănătoasă și ușor de digerat. Pentru ca pâinea din amestec de făină de grâu să fie numită așa, conținutul de grâu trebuie să fie de cel puțin 50% și de cel mult 90%. Restul este format din făină de secară. Pâinea din amestec de făină de grâu se face prin intermediul fermentării plămădelii.

Gustul este aromat și puțin acrișor. Cu cât conține mai mult grâu, cu atât este mai moale. Pâinea din amestec de făină de grâu nu este potrivită doar pentru garnituri savuroase, ci și pentru paste tartinabile dulci. Depozitarea joacă un rol important în acest caz, deoarece pâinea de grâu nu rezistă mult timp și se mucegăiește rapid, mai ales dacă conținutul de grâu este foarte mare. Pâinea din amestec de făină de grâu este cea mai proaspătă în primele trei zile de la coacere. Cu cât proporția de secară din pâine este mai mare, cu atât pâinea rămâne proaspătă mai mult timp.


Proveniență

De unde provine pâinea din amestec de făină de grâu?

În general, pâinea este unul dintre cele mai vechi alimente. Pâinea dospită, cum ar fi pâinea din amestec de făină de grâu, există încă din vremea Egiptului Antic, deși este posibil ca descoperirea procesului de fermentare să fi fost accidentală. Există dovezi că acest tip de pâine se cocea în Egipt încă de acum 5000 de ani, iar cu timpul a ajuns în Europa. În Roma Antică, invenții precum mașina de frământat și moara au ajutat la fabricarea pâinii așa cum o cunoaștem astăzi. 


Sezon

Când este sezonul pâinii din amestec de făină de grâu?

Pâinea din amestec de făină de grâu este un produs disponibil pe tot parcursul anului.


Utilizare și depozitare

La ce poate fi folosită pâinea din amestec de făină de grâu și cum se depozitează aceasta?

Pâine din amestec de făină de grâu în detaliu

Pâinea din amestec de făină de grâu este disponibilă în diferite forme și este unul dintre cele mai des vândute tipuri de pâine. O poți găsi pe rafturi sub formă de pâine prăjită, dar și sub formă de pâine integrală din grâu și secară. În funcție de modul de preparare și de raportul de amestecare, proprietățile și, prin urmare, utilizările posibile ale pâinii din amestec de făină de grâu variază. Cu toate acestea, este probabil cel mai des întâlnită la micul dejun, unde poate fi combinată cu o mare varietate de garnituri, după bunul plac. Pâinea din amestec de făină de grâu este, de asemenea, o gustare gustoasă pe care o poți lua la pachet.

Cum se păstrează pâinea din amestec de făină de grâu proaspătă

Atunci când depozitezi pâinea din amestec de făină de grâu, trebuie să asiguri un mediu uscat și o umiditate cât mai scăzută posibil. Umiditatea prea mare reprezintă mediul ideal pentru dezvoltarea mucegaiului. Pentru a împiedica uscarea produselor de panificație, este indicată depozitarea într-o pungă de plastic sau într-o cutie sigilată.

În plus, coșurile de pâine din lemn sunt potrivite pentru depozitare, deoarece acestea permit un schimb optim de umiditate. Dar nu este recomandată depozitarea în frigider. Temperatura și umiditatea ridicată fac ca pâinea din amestec de făină de grâu să se învechească și să se strice mai repede. Poți să congelezi pâinea în congelator pentru câteva zile. Pentru a-și păstra consistența, pâinea se decongelează apoi la temperatura camerei. 


Ingrediente

Ce conține pâinea din amestec de făină de grâu

În general, pâinea albă conține puține substanțe nutritive și fibre alimentare. Făina de grâu are o mulțime de carbohidrați, dar, în schimb, nu are aproape deloc proprietăți sățioase. În cazul pâinii, se consideră că un consum excesiv poate avea un efect mai degrabă negativ asupra sănătății. Cauza este conținutul ridicat de sare, care poate fi periculos mai ales în cazul diferitelor boli preexistente, cum ar fi hipertensiunea.

Valoare nutritivă
 

kcal: 224 kcal

Carbohidrați: 47,7 g

Proteine: 6,7 g

Grăsimi: 1,1 g

Vitamine

 

Vitamina A: 0 µg

Vitamina B1: 0,14 mg

Vitamina B2: 0,07 mg

Vitamina B6: 0,09 mg

Vitamina C: 0 mg

Vitamina E: 0,6 mg

 

Minerale

 

Calciu: 36 mg

Fier: 1,7 mg

Potasiu: 177 mg

Magneziu: 40 mg

Sodiu: 553 mg