Se încarcă lista de magazine

Se încarcă...
Oferte afișate pentru

Ultimul magazin selectat

Pâine integrală: conține semințe întregi

O pâine integrală este alcătuită din cel puțin 90% făină integrală din cereale. Făina integrală este făina obținută din boabele de cereale care au fost măcinate cu coji și cu răsaduri. 

Informații utile

Pâinea integrală are următoarele proprietăți speciale 

Pâine integrală proaspătă în detaliu

Pentru prepararea pâinii integrale, se preferă secara sau grâul, dar se folosește și spelta, grâul emmer, orzul și ovăzul. Pe lângă făina integrală, o pâine integrală este compusă din apă, drojdie și sare. În cazul unei pâini cu maia, se adaugă bacterii lactice cu rol de agent de creștere. Împreună cu drojdia, aceste bacterii asigură creșterea pâinii. Anumite tipuri de cereale pot fi coapte doar sub formă de plămădeală. Plămădeala asigură o mai bună valorificare a substanțelor vitale din făina integrală în timpul consumului. În plus, drojdia și bacteriile lactice activează fitaza, o enzimă. Această enzimă face ca organismul să poată absorbi și metaboliza mai bine mineralele, cum ar fi calciul, din pâinea integrală. Mai pot fi folosite și alte ingrediente, precum condimente, nuci, semințe sau chiar sirop, în funcție de tipul de pâine.


Proveniență

De unde provine pâinea integrală?

Istoria pâinii are o vechime de peste 10.000 de ani. Câteva mii de tipuri de pâine s-au dezvoltat până în prezent.


Sezon

Când este sezonul pâinii integrale?

Pâinea integrală este un produs disponibil pe tot parcursul anului.


Utilizare și depozitare

La ce poate fi folosită pâinea integrală și cum se depozitează aceasta?

Pâine integrală proaspătă în detaliu

Pâinea integrală face parte dintr-o dietă echilibrată. Are un gust foarte bun în combinație cu o brânză savuroasă, dar nu există limite în ceea ce privește garniturile pe care le poți pune pe feliile de pâine integrală. Pâinea integrală rezistă maximum o săptămână. Din acest motiv, ar trebui depozitată într-un loc întunecat și uscat, mai exact într-un coș de pâine. Dacă dorești să o păstrezi mai mult timp, ar trebui să o congelezi. 


Ingrediente

Ce conține pâinea integrală

Deoarece sunt măcinate și cojile de semințe și răsadurile în timpul producției de pâine integrală, făina este mai închisă la culoare decât făina obișnuită. Datorită cojilor de semințe și răsadurilor, făina integrală conține o mulțime de fibre alimentare și nutrienți valoroși. Pe de altă parte, făinurile obișnuite sunt tipuri de făină care diferă în funcție de gradul de măcinare a boabelor de cereale. Cu cât codul de identificare al făinii este mai mic, cu atât sunt mai puține substanțe vitale conținute în făină. De exemplu, pentru făina de grâu de tip 405, așa-numita făină de extracție sau făină albă, se macină numai corpul făinos al boabei. Ca urmare, are un conținut scăzut de minerale, fibre alimentare și vitamine. Făina integrală sau crupele integrale, pe de altă parte, sunt complet diferite. Acestea conțin mult mai multe proteine, grăsimi, vitamine, minerale și substanțe vegetale.

Valoare nutritivă
 

kcal: 213 kcal

Carbohidrați: 38,7 g

Proteine: 7,3 g

Grăsimi: 1,2 g

Vitamine

 

Vitamina A: 0 µg

Vitamina B1: 0,18 mg

Vitamina B2: 0,15 mg

Vitamina B6: 0,15 mg

Vitamina C: 0 mg

Vitamina E: 0,8 mg

 

Minerale

 

Calciu: 37 mg

Fier: 2,03 mg

Potasiu: 291 mg

Magneziu: 55 mg

Sodiu: 527 mg