Se încarcă lista de magazine

Se încarcă...
Oferte afișate pentru

Ultimul magazin selectat

Pâinea crocantă: o sursă de energie bine rumenită

Pâinea crocantă provine din nordul Europei. Istoria apariției pâinii crocante începe cu nevoia de a conserva recoltele, deoarece verile scandinave erau scurte. 

Informații utile

Pâinea crocantă are următoarele proprietăți speciale 

Pâine crocantă în detaliu

Deoarece vara și perioadele de coacere erau scurte în nordul Europei, nordicii ingenioși au dezvoltat idei originale pentru a-și păstra recoltele. De exemplu, au eliminat selectiv cantități mari de umiditate în timpul coacerii. Astfel au obținut pâini crocante și tari care puteau fi depozitate timp de mai multe luni. De exemplu, pâinea crocantă poate conține doar maximum 10% umiditate. Datorită conținutului scăzut de umiditate, nu poate mucegăi.

Ce conține pâinea crocantă

Pâinea crocantă conține puține calorii, în schimb, conține nutrienți valoroși, cum ar fi proteine, calciu, magneziu, zinc și este bogată în fier. Conținutul de fibre alimentare este destul de ridicat, între 15 și 18 grame la 100 de grame. Pâinea este crocantă, pufoasă și are o densitate scăzută. O comparație a caloriilor la 100 de grame indică inițial un conținut ridicat de calorii al pâinii crocante. Pâinea intermediară conține 213 calorii în 100 de grame, ceea ce reprezintă aproximativ două felii: Pe de altă parte, în 100 de grame de pâine crocantă există 358 de kilocalorii și reprezintă aproximativ zece felii. Și valoarea dietetică a pâinii crocante este ridicată. Pâinea crocantă este unul dintre cele mai valoroase alimente din punct de vedere nutrițional.


Proveniență

De unde provine pâinea crocantă?

Pâinea crocantă este de origine suedeză, fiind numită „knäkkebröd” sau „Knackbrot”. Pâinea crocantă există de aproximativ 1000 de ani; avea un termen de valabilitate îndelungat datorită conținutului scăzut de umiditate și era o provizie importantă pe navele vikinge.


Sezon

Când este sezonul pâinii crocante?

Pâinea crocantă se coace foarte puțin timp la o temperatură ridicată și apoi se usucă. Acest lucru reduce foarte mult conținutul de apă, rezultând o consistență crocantă tipică. Pâinea crocantă este disponibilă pe tot parcursul anului.


Utilizare și depozitare

La ce poate fi folosită pâinea crocantă și cum se depozitează aceasta?

Pâine crocantă în detaliu

Pâinea crocantă tipică poate fi savurată cu o varietate de garnituri. Pentru ca pâinea crocantă să reziste cât mai mult timp, depoziteaz-o într-un loc întunecat și uscat. Dacă este bine ambalată, rezistă timp de zece luni. Pâinea crocantă nu trebuie depozitată în apropiere de pâinea proaspătă, deoarece s-ar putea transfera umezeala.


Rețete

La ce poți folosi pâinea crocantă


Ingrediente

Ce conține pâinea crocantă

Valoarea de stimulare a sănătății și a performanței pe care o are pâinea crocantă este de primă clasă: Pe lângă aportul important de vitamine, minerale și acizi grași esențiali, fibrele alimentare în proporție de aproximativ 15% activează peristaltismul intestinal, reglează flora intestinală, regenerează mucoasa intestinală și stimulează digestia. Dacă mesteci complet pâinea crocantă, îți vei asigura o utilizare eficientă a alimentelor prin stimularea ușoară a fluxului de salivă și prin stimularea predigestiei. 

Valoare nutritivă
 

kcal: 318 kcal

Carbohidrați: 66 g

Proteine: 10 g

Grăsimi: 1,5 g

Vitamine

 

Vitamina A: 6 µg

Vitamina B1: 0,2 mg

Vitamina B2: 0,18 mg

Vitamina B6: 0,3 mg

Vitamina C: 0 mg

Vitamina E: 4 mg

 

Minerale

 

Calciu: 55 mg

Fier: 4,7 mg

Potasiu: 436 mg

Magneziu: 68 mg

Sodiu: 463 mg