Se încarcă lista de magazine

Se încarcă...
Oferte afișate pentru

Ultimul magazin selectat

Pâinea multicereale: o diversitate de cereale

Pâinea multicereale este coaptă din cel puțin trei, dar de obicei mai multe boabe sau cereale diferite. Făina de grâu și făina de secară dețin cele mai multe ingrediente, la care se adaugă alte cereale, cum ar fi spelta, orzul, ovăzul și porumbul. 

Informații utile

Pâinea multicereale are următoarele proprietăți speciale 

Pâine multicereale proaspătă în detaliu

Varietatea cerealelor din pâinea multicereale dă gustul și caracterul pâinii. De obicei, pentru pâinea multicereale, se folosește un amestec din mai multe tipuri de făină, de cele mai multe ori, făină integrală, dar și făină de grâu, speltă sau secară. Semințele folosite sunt semințele de in, susan, de dovleac și de floarea soarelui. Numai pâinile făcute din făină integrală de secară sunt foarte închise la culoare. De asemenea, există diferențe în ceea ce privește modul în care cerealele sunt prelucrate în prealabil.

Pregătirea boabelor de cereale

Cunoaștem, bineînțeles, făina care se obține prin măcinarea boabelor, apoi folosim cereale zdrobite, ceea ce înseamnă că boabele cerealelor pentru pâinea multicereale sunt măcinate grosier. De asemenea, coaja cerealelor joacă un rol important. Există mai multe vitamine în cerealele prelucrate necojite. Pentru pâinea multicereale, se folosesc și cereale sub formă de fulgi, cum ar fi fulgii de ovăz, care se adaugă la amestecul de copt. 


Proveniență

De unde provine pâinea multicereale?

Pâinea există de când oamenii au devenit sedentari și au început să cultive cereale. În total, există peste 3000 de tipuri de pâine. Cu toate acestea, campionii mondiali la mâncat pâine sunt germanii: În Germania se coace, vinde și consumă zilnic cea mai mare cantitate de pâine din lume. Există aproximativ 300 de tipuri diferite de pâine și sunt adăugate altele în mod regulat. 


Sezon

Când este sezonul pâinii multicereale?

Pâinea multicereale este disponibilă în stare proaspătă pe tot parcursul anului.


Utilizare și depozitare

La ce poate fi folosită pâinea multicereale și cum se depozitează aceasta?

Pâine multicereale proaspătă în detaliu

Toate tipurile de pâine multicereale au un gust deosebit de bun cu brânză savuroasă, acoperite cu roșii și castraveți, unse pur și simplu cu unt, gem, miere, paste tartinabile și presărate cu ierburi. Imaginația nu are limite în ceea ce privește producția de pâine. Orice este popular și gustos este permis. Un produs proaspăt, ca pâinea multicereale, trebuie consumat în câteva zile. Înainte ca pâinea să se usuce și să se întărească, este recomandată depozitarea într-un loc uscat și întunecat, într-un recipient pentru pâine. De asemenea, pâinea se poate congela foarte bine în bucăți sau feliată.


Ingrediente

Ce conține pâinea multicereale

Pâinea multicereale include tot conținutul valoros al cerealelor integrale. Doar așa este garantat un conținut nutrițional complet și ridicat de minerale, oligoelemente și fermenți. 

Valoare nutritivă
 

kcal: 216 kcal

Carbohidrați: 42,8 g

Proteine: 7,6 g

Grăsimi: 1,6 g

Vitamine

 

Vitamina A: 1 µg

Vitamina B1: 0,13 mg

Vitamina B2: 0,12 mg

Vitamina B6: 0,19 mg

Vitamina C: 0 mg

Vitamina E: 1 mg

 

Minerale

 

Calciu: 27 mg

Fier: 2,2 mg

Potasiu: 290 mg

Magneziu: 70 mg

Sodiu: 523 mg