Se încarcă lista de magazine

Se încarcă...
Oferte afișate pentru

Ultimul magazin selectat

Pâinea de secară: pufoasă și savuroasă

Pâinea de secară are la bază un aluat din secară. Spre deosebire de aluatul de grâu, în acest caz lipsește așa-numitul „adeziv”, cunoscut și sub numele de gluten, care asigură prioritățile bune de coacere ale pâinii din grâu. Astfel, este nevoie de plămădeală pentru a putea coace aluatul.

Informații utile

Pâinea de secară are următoarele proprietăți speciale 

Pâine de secară proaspătă în detaliu

Dezavantajul pâinii de secară în comparație cu pâinea de grâu este acela că s-ar sfărâma fără adaosul de plămădeală și nu s-ar putea coace deloc. Nici măcar nu ar avea consistența plăcută și pufoasă, dar tare, cu care suntem obișnuiți. Atunci când avem nevoie de o pâine care să reziste foarte mult timp, cum ar fi în cazul călătoriilor lungi cu vaporul, ne gândim la varianta nedospită. 


Proveniență

De unde provine pâinea de secară?

Pâinea de secară preparată tradițional conține făină de secară, apă, sare și un agent de afânare. Din punct de vedere istoric, acest agent de creștere era de obicei drojdia sau plămădeala. Pâinea produsă industrial se bazează pe și mai mulți aditivi, care ar trebui să îmbunătățească aluatul. Aceștia sunt emulgatorii, care ajută la un mai bun amestec al ingredientelor și dau aluatului mai mult volum, și amidonul din porumb, care leagă apa. Grăsimea și zahărul dau aluatului un gust propriu.


Sezon

Când este sezonul pâinii de secară?

Pâinea de secară este un produs proaspăt disponibil pe tot parcursul anului. 


Utilizare și depozitare

La ce poate fi folosită pâinea de secară și cum se depozitează aceasta?

Pâine de secară proaspătă în detaliu

Fie că o servești la micul dejun, la cină sau ca gustare între mese: O pâine de secară sănătoasă reprezintă un aliment de bază și se poate combina cu diferite garnituri. Pâinea de secară este un produs proaspăt, care ar trebui depozitat într-un loc răcoros și uscat. Dacă nu se consumă, în câteva zile se întărește.


Ingrediente

Ce conține pâinea de secară

Pâinea albă oferă aproape exclusiv calorii și puține substanțe nutritive sau fibre alimentare. În cazul pâinii de secară, lucrurile stau diferit. Este bogată în vitamine, minerale și oligoelemente și contribuie la sănătate și la aportul nutritiv zilnic.

Valoare nutritivă
 

kcal: 219 kcal

Carbohidrați: 45,7 g

Proteine: 6,7 g

Grăsimi: 1 g

Vitamine

 

Vitamina A: 0 µg

Vitamina B1: 0,18 mg

Vitamina B2: 0,12 mg

Vitamina B6: 0,2 mg

Vitamina C: 0 mg

Vitamina E: 1,1 mg

 

Minerale

 

Calciu: 29 mg

Fier: 2,5 mg

Potasiu: 244 mg

Magneziu: 35 mg

Sodiu: 523 mg