Se încarcă lista de magazine

Se încarcă...
Oferte afișate pentru

Ultimul magazin selectat

Pâinea Pumpernickel: tipic germană

Originea cuvântului „pumpernickel” rămâne ascunsă în istorie. Pot fi luate în considerare mai multe opțiuni. Astfel, este vorba despre o înjurătură medievală sau despre un termen pentru un spiriduș viclean. 

Informații utile

Pâinea Pumpernickel are următoarele proprietăți speciale

Pâine Pumpernickel proaspătă în detaliu

Incredibil, dar adevărat: În documentele proceselor din timpul Inchiziției, chiar diavolul era numit „pompernickel”. De fapt, este vorba despre o pâine integrală originară din landul Renania de Nord-Vestfalia. Rețeta tradițională de Pumpernickel conține doar șrot și făină integrală de secară. Semințele întregi sunt lăsate la înmuiat în apă. Aceasta este condiția necesară pentru coacerea semințelor. Aluatul de Pumpernickel este copt în abur la 100 de grade Celsius timp de 16 ore. Culoarea tipică rezultă din așa-numita „reacție Maillard”. 


Proveniență

De unde provine pâinea Pumpernickel?

Pâinea Pumpernickel neagră își are originile în bucătăria din landul Renania de Nord-Vestfalia. Apariția acestui sortiment de pâine nu se datorează atât de mult talentului culinar al unui mare brutar, ci mai degrabă unei întâmplări fericite. Soția unui brutar de la brutăria Haverland din Soest a uitat aluatul de pâine în cuptorul care se răcea încet și a fost uimită de descoperirea unei noi delicatese culinare. Din 1570, cuptoarele din cea mai veche brutărie din Germania, din Soest, nu s-au mai oprit. Cea de-a douăsprezecea generație produce pâine Pumpernickel, conform unei vechi tradiții. 


Sezon

Când este sezonul pâinii Pumpernickel?

Pâinea Pumpernickel este un produs disponibil pe tot parcursul anului.


Utilizare și depozitare

La ce poate fi folosită pâinea Pumpernickel și cum se depozitează aceasta?

Pâine Pumpernickel proaspătă în detaliu

Pâinea Pumpernickel, cu șuncă, somon sau brânză, este folosită adesea ca aperitiv la platouri reci. Amidonul caramelizat îi conferă pâinii o dulceață proprie și o face la fel de potrivită pentru deserturi și preparate dulci. Tortul sau crema Pumpernickel reprezintă versatilitatea acestui tip popular de pâine.

Cum se depozitează pâinea Pumpernickel

Pâinea Pumpernickel, umedă și ușor sfărâmicioasă, se caracterizează printr-un termen lung de valabilitate. Pâinea sigilată în folie poate rezista luni de zile. Pâinea Pumpernickel se vinde adesea și la conservă, unde își păstrează prospețimea și gustul timp de până la un an.


Ingrediente

Ce conține pâinea Pumpernickel

Pâinea Pumpernickel este o componentă indispensabilă a bucătăriei de calitate. Se spune că pâinea are un efect digestiv, lucru cunoscut încă din secolul al XVIII-lea. Pâinea Pumpernickel conține de patru ori mai multe fibre alimentare decât pâinea albă, precum și sodiu și potasiu. În 100 de grame de pâine Pumpernickel există deja o treime din cantitatea zilnică recomandată de fibre alimentare, cu efect natural de scădere a glicemiei. Pâinea este bogată în vitamine, în special în vitamina B3, dar și în minerale precum potasiu, magneziu, fier și sodiu.

Valoare nutritivă
 

kcal: 185 kcal

Carbohidrați: 36,5 g

Proteine: 7,4 g

Grăsimi: 1 g

Vitamine

 

Vitamina A: 1 µg

Vitamina B1: 0,05 mg

Vitamina B2: 0,08 mg

Vitamina B6: 0,1 mg

Vitamina C: 0 mg

Vitamina E: 1 mg

 

Minerale

 

Calciu: 55 mg

Fier: 2,1 mg

Potasiu: 338 mg

Magneziu: 80 mg

Sodiu: 370 mg