Se încarcă lista de magazine

Se încarcă...
Oferte afișate pentru

Ultimul magazin selectat

Salata verde: săracă în calorii și cu gust bogat

Salata verde face parte din familia botanică Asteraceae. Se cultivă în principal în țările europene, precum Germania, Olanda, Belgia, Spania, Italia și Franța. Se poate cultiva fie în seră, fie în aer liber, în funcție de soi.

Informații utile

Salată verde proaspătă

Salată verde proaspătă în detaliu

Salata verde este o plantă anuală, care are o rădăcină pivotantă lungă. Aceasta formează o rozetă bazală de frunze, care, la rândul ei, duce la o formă ramificată. Salata verde are de obicei o culoare verde deschis spre alb. Cu toate acestea, există, de asemenea, variante de cultivare cu o culoare galbenă spre violet. Frunzele sunt ondulate și apropiate una de cealaltă, ceea ce conferă salatei forma sa tipică.

Salata matură ajunge la un diametru de 25 cm și la o greutate de până la 1 kg. În ciuda valorii nutritive relativ scăzute, consumul de salată verde stimulează apetitul și este în același timp răcoritor. De asemenea, gustul ușor amar îi este caracteristic, deși poate fi și ușor dulce. Numele său se datorează formei rotunde și dese a căpățânii.


Proveniență

De unde provine salata verde?

Salata verde este unul dintre cele mai populare soiuri de salată și se consumă din cele mai vechi timpuri. Salata verde, care constă în cea mai mare parte din apă, este o varietate cultivată a salatei spinoase, o salată sălbatică. Inițial, aceasta a fost o plantă de stepă originară din mari părți ale Europei, în special din sudul Europei și din Orientul Mijlociu. În antichitate, salata verde era apreciată în special de romani, egipteni și greci. În prezent, salata verde se cultivă în întreaga lume. Printre principalele zone de cultivare se numără Germania, Olanda și SUA.


Sezon

Când este sezonul salatei verzi?

Salata verde, care se cultivă în principal în zonele cu climă temperată, se recoltează în lunile de vară iunie, iulie și august și uneori chiar și în septembrie. În această perioadă, salata verde se vinde fie proaspătă, fie transformată în diverse alimente. Variantele de salată verde care se cultivă în sere, de exemplu, sunt disponibile pe tot parcursul anului.


Utilizare și depozitare

La ce poate fi folosită salata verde și cum se depozitează aceasta?

Salată verde proaspătă în detaliu

Salata verde este un aliment de bază popular pentru prepararea salatelor de grădină. În plus, aceasta este și o garnitură populară pentru preparatele din carne. Se poate păstra la frigider timp de câteva zile. Fiind un produs proaspăt, aceasta trebuie consumată cât mai repede posibil.



Ingrediente

Ce conține salata verde

Salata verde este un aliment extrem de sărac în calorii, deși este bogată în minerale și substanțe vitale. Prin urmare, consumul de salată verde este extrem de sănătos. Salata verde este un aliment ideal pentru dietă și pentru susținerea sistemului imunitar. Este foarte slabă din punct de vedere al energiei, deoarece este formată din aproximativ 95% apă. Aceasta conține minerale și fibre, precum și vitamine, cum ar fi acidul folic, vitamina A și vitamina C. Salata care se cultivă în aer liber conține mai multe ingrediente valoroase decât cea din sere, datorită luminii directe a soarelui, iar conținutul de nitrați este, de asemenea, mult mai redus la salata care se cultivă în aer liber decât la cea din sere. Acidul folic este o vitamină necesară pentru procesul de formare a celulelor sanguine; așadar, în special femeile însărcinate ar trebui să se asigure că au un aport suficient de acid folic. Substanțele pe care le conține salata verde ajută și la ameliorarea inflamațiilor.

Valori nutritive
 

kcal: 14 kcal

Carbohidrați: 1,06 g

Proteine: 1,19 g

Grăsimi: 0,22 g

Vitamine

 

Vitamina A: 0 µg

Vitamina B1: 0,05 mg

Vitamina B2: 0,03 mg

Vitamina B6: 0,06 mg

Vitamina C: 11 mg

Vitamina E: 0,57 mg

 

Minerale

 

Calciu: 21 mg

Fier: 0,31 mg

Potasiu: 306 mg

Magneziu: 9 mg

Sodiu: 7 mg