Se încarcă lista de magazine

Se încarcă...
Oferte afișate pentru

Ultimul magazin selectat

Rucola: cu gust de nucă și picant

Rucola, numită și ruchetă, aparține familiei cruciferelor. Aceasta era deja cunoscută de triburile germanice, unde era considerată benefică pentru creșterea potenței. După ce Germania a fost ocupată de romani, aceștia au adus rucola în regiunea mediteraneană, de unde a devenit cunoscută în multe părți ale Europei.

Informații utile

Acestea sunt proprietățile speciale ale rucolei 

Rucola proaspătă în detaliu

Rucola este o salată sălbatică cu un gust ușor amărui, de nucă și picant și se folosește adesea la prepararea salatelor și a altor feluri de mâncare, datorită aromei sale versatile. Se face o distincție între aceste genuri:

  • Rucolă
  • Diplotaxis muralis
  • Diplotaxis tenuifolia

 

Planta rucola are frunze acoperite de puf, cu vârfuri alungite și formă crestată, care seamănă cu păpădiile sau cu ridichile. Planta în sine crește până la o înălțime de 50 cm. Frunzele au o lungime cuprinsă între 5 și 15 cm și se pot consuma împreună cu tulpina. O trăsătură caracteristică a plantei rucola este culoarea verde spre verde foarte închis, în timp ce tulpinile au adesea o culoare mult mai deschisă.


Proveniență

De unde provine rucola?

Rucola se folosește ca aliment încă din antichitate și a devenit treptat una dintre cele mai populare plante folosite în salată, în special în perioada romană. Rucola este originară din regiunea mediteraneană și a ajuns în Europa Centrală în timpul Evului Mediu. În prezent, rucola se cultivă în special în regiunea mediteraneană, precum și în mare parte din Franța și în sud-vestul Germaniei.


Sezon

Când este sezonul rucolei?

Sezonul rucolei este din aprilie până în noiembrie, motiv pentru care este disponibilă în stare proaspătă aproape pe tot parcursul anului. 


Utilizare și depozitare

La ce poate fi folosită rucola și cum se depozitează aceasta?

Rucola proaspătă în detaliu

Rucola se folosește la prepararea salatelor și pentru aromatizarea mâncărurilor mediteraneene consistente (cum ar fi pastele sau pizza). De asemenea, se folosește ca bază pentru prepararea produselor de asezonare. Gustul de rucola amintește foarte mult de creson, ridiche și nuci. Uleiurile de muștar pe care le conțin semințele sunt cele care dau acest gust aromat, înțepător și puțin amar.

Prin urmare, acesta este motivul pentru care planta se adaugă adesea în salate verzi ca simplu condiment. Cu toate acestea, se folosește și ca topping picant pe pizza sau ca garnitură picantă în supe, pesto, risotto și paste. Utilizarea rucolei în salatele verzi este tipică în Toscana. Termenul de aragulă sau ruchetă provine tot din această regiune. Rucola se poate păstra în compartimentul de legume al frigiderului timp de aproximativ o săptămână.


Rețete

Ce puteți găti cu rucola


Ingrediente

Ce conține rucola

Rucola proaspătă în detaliu

Uleiurile de muștar pe care le conține rucola au un efect antibacterian, iar mineralele și substanțele vitale pot susține sistemul imunitar.

Valori nutritive
 

kcal: 30 kcal

Carbohidrați: 2,1 g

Proteine: 2,6 g

Grăsimi: 0,7 g

Vitamine

 

Vitamina A: 0 µg

Vitamina B1: 0,04 mg

Vitamina B2: 0,09 mg

Vitamina B6: 0,07 mg

Vitamina C: 62 mg

Vitamina E: 1 mg

 

Minerale

 

Calciu: 160 mg

Fier: 1,5 mg

Potasiu: 369 mg

Magneziu: 34 mg

Sodiu: 27 mg