Se încarcă lista de magazine

Se încarcă...
Oferte afișate pentru

Ultimul magazin selectat
kaufland.ro/retete

Găluște din orez cu salată verde mixtă

Cel mult 60 minute
Simplu
Scanând codul QR, rețeta va fi accesată din mobil sau tabletă. Dai clic, și toate ingredientele se adaugă automat în lista de cumpărături.

Valori nutritive

(Per porție)
  • 573/​2397
    kcal / kJ
  • 54 g
    carbo-hidrați
  • 19.2 g
    proteine
  • 27.4 g
    grăsimi

Valori nutritive

(Per porție)
    573/2397 kcal/kJ, 54 g carbo-hidrați, 19.2 g proteine, 27.4 g grăsimi

Ingrediente (4 porții)

250 g orez roșu
100 ml vin alb sec
1 pungă salată mixtă (= 125 g)
200 g căpșune
70 g salam cu piper
1 linguriță ulei de măsline cu trufe
3 linguri oțet balsamic cu aromă de zmeură
1 lingură zeamă de limetă
1 lingură iaurt grecesc
sare
piper proaspăt măcinat
0.5 linguriță zahăr
2 linguri brânză Gouda
ou
1 lingură amidon alimentar
1 lingură amestec de plante aromatice
3 linguri ulei vegetal

Preparare

    1

Se toarnă orezul în 1,25 litri de apă sărată fiartă, se adaugă vinul alb și se lasă la fiert, la foc mic, în oala acoperită timp de 35-40 de minute, în funcție de consistența dorită. Se scurge surplusul de apă.

    2

Se spală și se usucă salata. Se spală și se curăță căpșunele și se taie în felii subţiri. Se taie salamul în felii foarte subțiri. Pentru dressing, se amestecă bine uleiul condimentat, oțetul, zeama de limetă și iaurtul și se asezonează cu sare, piper și zahăr.

    3

Se rade brânza, se amestecă împreună cu orezul și se lasă puțin la răcit. Se amestecă oul, amidonul și ierburile aromatice cu orezul, se condimentează cu sare și piper și se formează cu mâinile umede aprox. 12 găluște care se prăjesc în uleiul încins timp de aprox. 3-5 minute. Se amestecă salata cu dressingul și se așează împreună cu căpșunele pe farfurii. Se așează găluștele în farfurii și se decorează cu felii de salam.