
Trufe de urdă cu salată verde
Ingrediente (4 porții)
300 g | urdă |
50 g | brânză de oaie |
2 legături | ceapă verde |
0.5 | ardei gras verde |
0.5 | ardei gras roșu |
10 | măsline verzi |
50 g | semințe de susan |
piper | |
sare | |
1 | salată verde mare |
1 lingură | ulei de măsline |
1 | lămâie |
Preparare
- 1
Prăjești puțin semințele de susan, într-o tigaie fără ulei. Cureți ceapa și ardeii, le speli și le tai cât mai mărunt. Tai la fel măslinele, îndepărtând sâmburii.
- 2
Mixezi urda cu brânza rasă, ardeii, ceapa, măslinele și sare după gust. Păstrezi compoziția la frigider cel puțin 30 de minute, până se mai întărește.
- 3
Cu mâinile unse cu ulei, formezi sfere de dimensiunea unei nuci, pe care le treci prin semințele de susan prăjite.
- 4
Speli salata frunză cu frunză, o lași să se scurgă și o tai în fâșii. Așezi salata într-un bol, cu „trufele” deasupra și le stropești cu un dressing preparat din ulei de măsline, zeama de lămâie, sare și piper.