Se încarcă lista de magazine

Se încarcă...
Oferte afișate pentru

Ultimul magazin selectat

Cicoarea roșie: o salată verde cu o notă amară

Există diferite soiuri de cicoare roșie, care diferă nu numai în ceea ce privește aspectul, ci și în ceea ce privește conținutul și gustul. Cicoarea roșie se cultivă în special în zonele sudice, de exemplu, în Italia. De aici provin și cele mai multe dintre denumirile soiurilor de cicoare roșie.

Informații utile

Acestea sunt proprietățile speciale ale cicoarei roșii

Cicoare roșie proaspătă în detaliu

Cicoarea roșie este o legumă cu frunze, care aparține familiei Asteraceae. În principiu, există două sortimente de cicoare roșie: Primul este Rossa di Treviso și al doilea este rozeta de frunze libere de cicoare roșie, care se mai numește și Radicchio di Verona. Ambele sortimente au perioade de coacere complet diferite. Cicoarea roșie matură este relativ amară, dar se combină excelent cu fructele folosite ca legume sau fructele acide și dulci.

Frunzele de cicoare roșie au o culoare caracteristică, de la violet la albăstrui, iar tulpina este albă. Se poate consuma atât tulpina, cât și frunzele. Cicoarea roșie matură ajunge la un diametru de până la 25 cm și la o greutate maximă de 500 de grame.


Proveniență

De unde provine cicoarea roșie?

Cicoarea roșie preferă un climat cald și umed și se simte în mediul său în sudul Europei. Cicoarea roșie este cunoscută drept aliment încă din antichitate, fiind numită „cicoare albastră” în acea perioadă. În prezent, cicoarea roșie se cultivă în întreaga lume. Cu toate acestea, principalele țări de cultivare sunt Italia, Turcia și Noua Zeelandă.


Sezon

Când este sezonul cicoarei roșii?

Cicoarea roșie se recoltează în principal din iunie până în octombrie și poate fi considerată o legumă clasică de vară. Cicoarea roșie de import este disponibilă din octombrie până în iunie. Cicoarea roșie este disponibilă pe tot parcursul anului.


Utilizare și depozitare

La ce poate fi folosită cicoarea roșie și cum se depozitează aceasta?

Cicoare roșie proaspătă în detaliu

Cicoarea roșie este considerată un ingredient popular pentru salatele mediteraneene și este potrivită ca garnitură pentru feluri de mâncare din carne de toate tipurile. Deoarece cicoarea roșie este relativ amară, se poate combina cu alte salate, fructe sau legume, de exemplu, ca salată de cicoare roșie și portocale. Bine ambalată, aceasta se poate păstra în stare proaspătă până la o săptămână în compartimentul de legume al frigiderului.


Ingrediente

Ce conține cicoarea roșie

Cicoare roșie proaspătă în detaliu

Cicoarea roșie conține un număr mare de substanțe și minerale vitale și, prin urmare, este considerată un stimulent imunitar excelent. Merită menționate vitaminele B, vitaminele A și C, precum și mineralele, respectiv potasiu și calciu. În plus, cicoarea roșie matură conține și numeroase substanțe vegetale secundare, care au un efect benefic asupra metabolismului, evidențiind astfel valoarea importantă pe care o are în ceea ce privește sănătatea. Substanțele amare susțin ficatul și vezica biliară.

Valori nutritive
 

kcal: 16 kcal

Carbohidrați: 1,5 g

Proteine: 1,2 g

Grăsimi: 0,22 g

Vitamine

 

Vitamina A: 0 µg

Vitamina B1: 0,07 mg

Vitamina B2: 0,03 mg

Vitamina B6: 0,05 mg

Vitamina C: 28 mg

Vitamina E: 0,5 mg

 

Minerale

 

Calciu: 40 mg

Fier: 1,5 mg

Potasiu: 240 mg

Magneziu: 11 mg

Sodiu: 10 mg