Se încarcă lista de magazine

Se încarcă...
Oferte afișate pentru

Ultimul magazin selectat

Cicoarea: beneficii, origine, sezonalitate și rețete | Kaufland

Cicoarea este una dintre legumele cu frunze și este, de asemenea, încadrată, în general, în familia Asteraceae. Este deosebit de important ca, atunci când se cultivă cicoarea, rădăcina să încolțească în absența luminii. Numai în acest fel cicoarea poate crește și își poate dezvolta aroma tipică.

Informații utile

Cicoarea are următoarele proprietăți speciale

Cicoare proaspătă în detaliu

Cicoarea (Cichorium intybus var. Foliosum) este o legumă cu frunze mari al cărei sezon este în anotimpul rece. Aceste legume bogate în vitamine și cu gust amar sunt excelente pe timp de iarnă. În plus, în prezent, există și cicoare roșie, ceva mai blândă, care, în general, este disponibilă primăvara.

Cicoarea albă are un gust oarecum amar, plăcut, dulce-amărui. Cicoarea roșie este la fel de fragedă. Are un gust mai blând, dar la fel de aromat și condimentat. În cazul ambelor soiuri, majoritatea substanțelor amare au fost eliminate de mult timp, dar, cu toate acestea, tulpina trebuie tăiată, deoarece este considerată a fi partea cea mai amară.


Proveniență

De unde provine cicoarea?

Cicoarea sălbatică este considerată a fi originară din și crește în toată Europa, în Orient și în Africa de Nord. Belgia, Olanda și Franța sunt considerate principalele țări producătoare. Belgienii, de asemenea, au descoperit cicoarea din întâmplare: Fermierii au lăsat rădăcinile de cicoare peste iarnă în solul serelor lor în 1870 și, contrar așteptărilor, au reușit apoi să recolteze germeni fragezi și fragili.


Sezon

Când este sezonul cicoarei?

Teoretic, cicoarea se poate cultiva pe tot parcursul anului. Cu toate acestea, este foarte căutată, în mod tradițional, pe timpul sezonului rece.


Utilizare și depozitare

La ce poate fi folosită cicoarea și cum se depozitează aceasta?

Cicoare proaspătă în detaliu

Cicoarea proaspătă se servește cel mai bine sub formă de salată cu fructe, cum ar fi portocală, grapefruit, pepene galben sau măr. Poate fi, de asemenea, umplută și coaptă la cuptor, gătită la aburi, sărată și gătită ca o legumă. Din rădăcinile plantei, se obține, de asemenea, cafeaua din cicoare, mai exact, din cicoarea de Magdeburg cu rădăcini mari.

La ce trebuie să ai grijă la depozitarea cicoarei

Cicoarea trebuie depozitată întotdeauna la întuneric. Lumina o face să se decoloreze și, astfel, să se strice mai repede. Înfășurată într-un prosop de bucătărie umed, rămâne proaspătă mai mult timp. În condiții optime, poate fi păstrată timp de aproximativ o săptămână.


Ingrediente

Ce conține cicoarea 

Cu multe vitamine și minerale, puțini carbohidrați și calorii și fără grăsimi, cicoarea este perfectă pentru o dietă cu conținut scăzut de carbohidrați. Printre altele, conține acid folic, potasiu, caroten și substanțe amare, care, împreună, pot preveni problemele cardiovasculare, pot stabiliza sistemul imunitar, pot stimula digestia și pot susține performanța cognitivă.

Valori nutritive
 

kcal: 16 kcal

Carbohidrați: 2,4 g

Proteine: 1,3 g

Grăsimi: 0,2 g

Vitamine

 

Vitamina A: 572 µg

Vitamina B1: 0,05 mg

Vitamina B2: 0,03 mg

Vitamina B6: 0,05 mg

Vitamina C: 10 mg

Vitamina E: 0,1 mg

 

Minerale

 

Calciu: 26 mg

Fier: 0,7 mg

Potasiu: 192 mg

Magneziu: 13 mg

Sodiu: 4 mg