Se încarcă lista de magazine

Se încarcă...
Oferte afișate pentru

Ultimul magazin selectat

Fasolea boabe: cu gust ușor și blând de nucă

Fasolea boabe aparține familiei plantelor Papilionaceae și, prin urmare, grupului superior de leguminoase. Se mai numește și fasole de grădină, fasole de câmp, fasole fava și bob mare și este un aliment de bază vechi de mii de ani.

Informații utile

Acestea sunt proprietățile speciale ale fasolei boabe 

Fasole boabe proaspătă în detaliu

Fasolea boabe se găsește în păstăile de fasole, care au o lungime de aproximativ 10-20 cm. Boabele în sine au o grosime cuprinsă între 1 și 3 cm. Fiecare păstaie conține între trei și șapte boabe de culoare alb-verzui. Gustul fasolei boabe se situează între un gust ușor de nucă și unul ușor dulce, iar fasolea tânără este mai gustoasă. Consistența bobului este fragedă, iar interiorul este cremos. Cultivarea acestei plante utile a scăzut brusc în ultimele secole.


Proveniență

De unde provine fasolea boabe?

Fasolea boabe este originară din regiunea mediteraneană și a fost cultivată pentru prima dată în special în regiunea Israelului. În prezent, însă, fasolea boabe se cultivă în întreaga lume. Țări precum China, Marea Britanie și Etiopia recoltează o mare parte din cele aproximativ 5,5 milioane de tone de fasole boabe care sunt recoltate anual la nivel mondial. 


Sezon

Când este sezonul fasolei boabe?

Fasolea boabe cultivată în aer liber se coace, de obicei, între iunie și august, motiv pentru care poate fi numită o legumă clasică de vară. Cu toate acestea, forma cultivată de fasole boabe se recoltează aproape pe tot parcursul anului și pe tot globul. După recoltare, fasolea boabe este congelată, uscată sau conservată direct. Prin urmare, fasolea boabe este disponibilă pe piață aproape pe tot parcursul anului, fie proaspătă, fie sub formă prelucrată.


Utilizare și depozitare

La ce se poate folosi fasolea boabe și cum se depozitează aceasta?

Fasole boabe proaspătă în detaliu

Fasolea boabe este populară pentru prepararea mâncărurilor consistente de fasole și a piureurilor, dar poate fi consumată și crudă. Fasolea boabe în stare proaspătă se păstrează cel mai bine la frigider. Astfel se va păstra câteva zile. Există patru moduri de conservare a fasolei boabe: fierberea, congelarea, murarea și uscarea. Fasolea uscată se poate păstra în mod optim la borcan.


Ingrediente

Ce conține fasolea boabe

Se recomandă consumul regulat de fasole boabe, datorită conținutului ridicat de vitamine B, care susțin numeroase procese metabolice din organism. Fasolea boabe coaptă este, de asemenea, bogată în acid folic, care este responsabil pentru numeroase procese de creștere în organism și joacă un rol important în formarea celulelor sanguine.

Valori nutritive
 

kcal: 286 kcal

Carbohidrați: 27,3 g

Proteine: 26,1 g

Grăsimi: 1,8 g

Vitamine

 

Vitamina A: 0 µg

Vitamina B1: 0,5 mg

Vitamina B2: 0,26 mg

Vitamina B6: 0,37 mg

Vitamina C: 1,4 mg

Vitamina E: 0,27 mg

 

Minerale

 

Calciu: 100 mg

Fier: 5,5 mg

Potasiu: 1090 mg

Magneziu: 190 mg

Sodiu: 11 mg