Se încarcă lista de magazine

Se încarcă...
Oferte afișate pentru

Ultimul magazin selectat

Fasole roșie Kidney: energie în formă de rinichi

Fasolea roșie Kidney, numită și fasole roșie, este strâns înrudită cu fasolea verde obișnuită. Fasolea roșie Kidney este originară din Peru și, de-a lungul timpului, s-a răspândit în America Centrală. Prin colonizare, a ajuns în cele din urmă și în Europa.

Informații utile

Fasolea roșie Kidney are următoarele proprietăți speciale 

Fasole roșie Kidney proaspătă în detaliu

Fasolea roșie Kidney este o fasole de grădină și numele său se datorează formei sale de rinichi (în engleză „kidney”). Pe lângă forma caracteristică, aceasta are și o aromă proprie. Are un gust moale, făinos și ușor dulce. Fasolea roșie Kidney se consideră a fi foarte sățioasă. Fasolea roșie Kidney are o coajă destul de subțire, de culoare roșiatică spre violet. Interiorul său este alb. Fasolea roșie Kidney se poate fierbe, prăji sau căli. Fasolea roșie Kidney are o lungime cuprinsă între 1 și 5 cm și conține fitohemaglutinină, motiv pentru care trebuie consumată doar dacă este gătită.


Proveniență

De unde provine fasolea roșie Kidney?

Fasolea roșie Kidney necesită un sol nisipos, afânat, însorit, cald și protejat de vânt. Principalele zone de cultivare sunt Africa, America de Sud, în special Peru, și China, de unde este exportată în întreaga lume.


Sezon

Când este sezonul fasolei roșii Kidney?

Fasolea roșie Kidney preferă climatul cald și umed și se recoltează aproape pe tot parcursul anului în apropierea ecuatorului. Fasolea roșie Kidney provine din America de Sud, înainte ca aceasta să se răspândească treptat în Europa și Africa pe parcursul descoperirii continentelor nord și sud-americane. În prezent, fasolea roșie Kidney se cultivă în întreaga lume. Prin urmare, fasolea roșie Kidney proaspătă și conservată este disponibilă pe tot parcursul anului.


Utilizare și depozitare

La ce se poate folosi fasolea roșie Kidney și cum se depozitează aceasta?

Fasole roșie Kidney proaspătă în detaliu

Fasolea roșie Kidney este o garnitură de legume populară pentru mâncărurile sărate. Aceasta este, de asemenea, populară în prepararea diferitelor salate de legume. În cazul în care aceasta se pasează, se poate transforma și într-un piure pentru prepararea chifteluțelor de legume. Fasolea roșie Kidney se vinde în mod obișnuit deja gătită, în conservă sau la borcan, și, astfel, se poate păstra pentru o perioadă îndelungată. După deschidere, conținutul trebuie consumat rapid. Fasolea roșie Kidney uscată se poate păstra mult timp; trebuie să fie sigilată bine și depozitată într-un loc uscat.


Rețete

Ce puteți găti cu fasolea roșie Kidney


Ingrediente

Ce conține fasolea roșie Kidney

Fasole roșie Kidney proaspătă în detaliu

Fasolea roșie Kidney conține mulți carbohidrați și, prin urmare, servește drept sursă de energie vegetală. În plus, fasolea roșie Kidney conține cantități mari de minerale, cum ar fi magneziu, calciu și potasiu, astfel încât este și o masă populară în rândul sportivilor. 

Valori nutritive
 

kcal: 292 kcal

Carbohidrați: 36,5 g

Proteine: 22,1 g

Grăsimi: 1,4 g

Vitamine

 

Vitamina A: 0 µg

Vitamina B1: 0,65 mg

Vitamina B2: 0,19 mg

Vitamina B6: 0,4 mg

Vitamina C: 4 mg

Vitamina E: 0,52 mg

 

Minerale

 

Calciu: 100 mg

Fier: 6,4 mg

Potasiu: 1370 mg

Magneziu: 150 mg

Sodiu: 18 mg