Se încarcă lista de magazine

Se încarcă...
Oferte afișate pentru

Ultimul magazin selectat

Fasolea albă: o garnitură populară

Fasolea albă este o leguminoasă care aparține familiei Papilionaceae. Aceasta se poate servi uscată, fiartă sau prăjită și este o garnitură populară pentru mâncărurile consistente. Este, de asemenea, foarte cunoscută sub formă de „Baked beans” („Iahnie de fasole”), pe care britanicii, în special, o savurează la micul dejun. 

Informații utile

Fasolea albă are următoarele proprietăți speciale

Fasole albă proaspătă în detaliu

Fasolea albă este înrudită cu cea roșie și are aceeași formă asemănătoare unui rinichi. Are o culoare albă până la crem și o lungime cuprinsă între 15 și 18 milimetri, respectiv o grosime cuprinsă între 8 și 9 milimetri. Are un gust blând și o aromă ușor dulce și savuroasă care se combină perfect cu roșiile sau cu ceapa.

Cum se folosește fasolea albă uscată

Fasolea albă se poate cumpăra deja coaptă și conservată în cutii de conserve sau uscată. Pentru ca fasolea albă uscată să-și dezvolte aroma, aceasta trebuie să fie pusă la înmuiat în apă rece timp de câteva ore înainte de preparare. Astfel se fixează proteina pe care o conține fasolea. Deoarece în apă se eliberează o mulțime de nutrienți, aceasta nu trebuie vărsată, ci trebuie folosită la prepararea fasolei. Sfat: Fasolea se fierbe încet și cu grijă, direct în apa de la înmuiat.


Proveniență

De unde provine fasolea albă?

Fasolea albă este originară din regiunile subtropicale și tropicale din America Centrală și de Sud. În timpul colonizării unor mari părți ale continentului american, aceasta s-a răspândit treptat în toate celelalte părți ale lumii. În prezent, fasolea albă se cultivă în principal în Europa și în Asia de Est.


Sezon

Când este sezonul fasolei albe?

Fasolea albă se cultivă fie în aer liber, fie în seră. În cazul cultivării pe câmp, fasolea albă se coace în principal între lunile mai și octombrie, în timp ce fasolea albă cultivată în sere se recoltează în principal între lunile aprilie și decembrie. Prin urmare, aceasta este disponibilă pe tot parcursul anului. 


Utilizare și depozitare

La ce poate fi folosită fasolea albă și cum se depozitează aceasta?

Fasole albă proaspătă în detaliu

Fasolea albă este o garnitură populară pentru mâncărurile consistente, cum ar fi ouăle, șunca și carnea, dar poate fi folosită și ca ingredient în supe și tocănițe. Fasolea albă este populară și în salate. Fasolea albă uscată trebuie depozitată într-un loc răcoros și întunecat. Aceasta poate fi păstrată timp de luni de zile.


Rețete

Ce puteți găti cu fasole albă


Ingrediente

Ce conține fasolea albă

Fasole albă proaspătă în detaliu

Fasolea albă nu este numai o sursă excelentă de carbohidrați și proteine, ci conține și numeroase minerale și substanțe care fixează bila, benefice pentru digestia și bunăstarea generală a organismului. Se spune, de asemenea, că fasolea albă are un efect de durată în ceea ce privește reducerea nivelului de colesterol.

Valori nutritive
 

kcal: 72 kcal

Carbohidrați: 8,67 g

Proteine: 4,23 g

Grăsimi: 1,84 g

Vitamine

 

Vitamina A: 0,01 µg

Vitamina B1: 0,08 mg

Vitamina B2: 0,04 mg

Vitamina B6: 0,07 mg

Vitamina C: 0,6 mg

Vitamina E: 0,16 mg

 

Minerale

 

Calciu: 25 mg

Fier: 1,21 mg

Potasiu: 290 mg

Magneziu: 29 mg

Sodiu: 142 mg