Ciocolată de casă raw vegan
Valori nutritive
(Per porție)-
187/782kcal / kJ
-
24 gproteine
Valori nutritive
(Per porție)-
187/782 kcal/kJ,
24 g proteine
Ingrediente (8 porții)
140 g | caju hidratat |
130 g | curmale |
400 ml | lapte de caju ambalat |
40 g | cacao |
90 g | ulei de cocos |
Pentru decor:
coacăze roșii | |
caju |
Util
-
3 beneficii ale consumului zilnic de ulei de cocos: Oferă doza de energie zilnică. Îmbunătățește calitatea somnului. Crește absorbția de calciu şi magneziu. Adăugat în deserturi sau băuturi de tip smoothie, uleiul de cocos oferă cremozitate compozițiilor.
Preparare
- 1
Nucile de caju și curmalele se spală foarte bine şi se lasă la hidratat, în apă, minimum 2 ore sau peste noapte (se folosesc vase separate). Înainte de a fi folosite în reţetă, se clătesc foarte bine în mai multe ape. Apa în care au stat la hidratat nu se foloseşte.
- 2
Se introduc în blender nucile de caju, pudra de cacao, curmalele, uleiul de cocos, laptele de caju și se mixează până în momentul în care compoziția devine foarte cremoasă.
- 3
Se toarnă în pahare crema obținută și se lasă la frigider 10-15 minute, timp în care se pregăteşte decorul.
- 4
Pentru decor, se toacă mărunt nucile de caju, apoi se presară peste crema de ciocolată împreună cu coacăzele roșii.
- 5
Se poate servi imediat sau se păstrează la congelator timp de 1 săptămână.