Se încarcă lista de magazine

Se încarcă...
Nu e magazinul corect? Alege altul!
Modifică
Oferte afișate pentru

Ultimul magazin selectat
kaufland.ro/retete
Imaginea rețetei Ecler cu banane
© Burda România

Ecler cu banane

Mai mult de 60 minute
Simplu
Scanând codul QR, rețeta va fi accesată din mobil sau tabletă. Dai clic, și toate ingredientele se adaugă automat în lista de cumpărături.

Ingrediente (12 bucăți)

Pentru aluat:

3 ouă
4 linguri făină
0.5 cană lapte
2 linguri unt
1 vârf de cuțit sare

Pentru cremă și glazură:

100 g ciocolată de menaj
300 g frișcă sau smântână
2 banane
1 plic zahăr vanilinat
1 lămâie
zahăr pudră

Preparare

1

Pui la fiert, la foc mediu, laptele, sarea și untul. Când începe să fiarbă, reduci intensitatea focului, adaugi toată făina cernută și amesteci energic, până când aluatul se adună sub forma unei sfere. Iei vasul de pe foc, lași compoziția să se răcorească și încorporezi treptat ouăle.

2

Pui compoziția într-un cornet pentru decorat prăjituri și faci bastonașe de 10 cm în tava tapetată cu hârtie de copt. Le coci la foc iute, 20 de minute, fără să deschizi ușa cuptorului.

3

Tai eclerurile reci pe lungime, în jumătate. Topești la bain-marie ciocolata rămasă și o torni în fir subțire în frișcă și omogenizezi, după care adaugi aroma. Tai bananele decojite în rondele și le stropești cu zeamă de lămâie.

4

Umpli eclerurile cu banane și cremă și le presari cu zahăr pudră. Le servești după ce le-ai răcit în frigider.


Poate ai poftă și de...