Se încarcă lista de magazine

Se încarcă...
Oferte afișate pentru

Ultimul magazin selectat

Lămâia: acrișoară, dar sănătoasă

Lămâile sunt fructul lămâiului, care poate ajunge la o înălțime de până la cinci metri. Florile și frunzele arborelui emană mirosul caracteristic al lămâilor. Lămâile sunt ovale și au o tentă verzuie în primă etapă. După ce se coc, devin galbene. 

Informații utile

Lămâile au următoarele proprietăți speciale 

Lămâi proaspete, în detaliu

Lămâile aparțin familiei citricelor. Cresc în arborele numit lămâi, sunt rezultatul încrucișării a două alte citrice și sunt originare din India. Fructul este galben sau galben verzui, cu coaja lucioasă și poroasă. Pulpa fructului este foarte acră și conține între 3,5 % și 8% acizi. Conține sâmburi de dimensiuni medii. În funcție de soi, lămâile pot atinge o lungime de până la 15 centimetri .


Proveniență

De unde provin lămâile?

Lămâile sunt originare din nordul Indiei. În prezent, sunt cultivate în:

  • Spania
  • Italia
  • Turcia
  • Peste ocean

Deoarece perioadele de recoltare variază în aceste țări, lămâile sunt disponibile pe tot parcursul anului.


Sezon

Când este sezonul lămâilor?

Lămâile sunt disponibile pe tot parcursul anului. În Spania, recolta se culege din ianuarie până în decembrie. În Italia, perioada de recoltare ține din noiembrie până în iulie, iar în Turcia din octombrie până în aprilie. Lămâile din Africa de Sud ajung la noi din martie până în octombrie.


Utilizare și depozitare

La ce se pot folosi lămâile și cum se depozitează?

Lămâi proaspete, în detaliu

În primul rând, sucul de lămâie se folosește pentru sucuri sau sosuri. De asemenea, coaja lămâilor nestropite se poate folosi pentru ceai sau pentru preparate la cuptor. Datorită uleiului esențial conținut, oferă o aromă intensă preparatelor sărate sau dulci.

Cum se păstrează lămâile proaspete

Lămâile nu suportă frigul și nu trebuie depozitate la frigider. Când le cumpărăm, trebuie să fie galben intens și tari. Lămâile se depozitează la temperatura camerei și, ideal, se țin separat de alte fructe.Ingrediente

Ce conțin lămâile

Lămâi proaspete, în detaliu

Lămâile sunt bogate în vitamine și minerale. Sunt o sursă de vitamina C și magneziu, fiind foarte bune pentru sistemul nervos. Sucul de lămâie pus în apă caldă alături de ghimbir este bun pentru răceli.

Valoare nutritivă
 

kcal: 36 kcal

Carbohidrați: 3,2 g

Proteine: 0,7 g

Grăsimi: 0,6 g

Vitamine

 

Vitamina A: 0,6 µg

Vitamina B1: 0,05 mg

Vitamina B2: 0,02 mg

Vitamina B6: 0,06 mg

Vitamina C: 53 mg

Vitamina E: 0,4 mg

 

Minerale

 

Calciu: 11 mg

Fier: 0,6 mg

Potasiu: 170 mg

Magneziu: 28 mg

Sodiu: 3 mg