Se încarcă lista de magazine

Se încarcă...
Oferte afișate pentru

Ultimul magazin selectat

Cârnatul Bologna: o sursă importantă de fier

Cârnatul Bologna, numit și cârnat de Lyon, este un cârnat fiert tipic, fără umplutură. Acest tip de cârnat este originar din Lyon, Franța, de unde provine rețeta tradițională; acolo, însă, cârnații sunt cunoscuți sub numele de „cervelas”. În secolul al XVI-lea, cârnații erau încă colorați cu șofran, ceea ce le dădea culoarea roz, dar acest lucru nu se mai face astăzi în cazul cârnaților Bologna obișnuiți.

Informații utile

Cârnatul Bologna are următoarele proprietăți speciale

Cârnat Bologna proaspăt în detaliu

Cârnații Bologna se prepară din carne de porc, de vită, slănină în saramură și se rafinează cu condimente precum usturoi, ghimbir, coriandru, cardamom, turmeric, nucșoară și piper alb. Aceste ingrediente sunt apoi tocate cu gheață și porționate în intestine. Apoi, cârnații Bologna aproape finalizați se fierb și se afumă ușor la cald. Cârnații Bologna se împart în trei niveluri de calitate: cârnați Bologna simpli, cârnați Bologna extra și cârnați de Lyon. 


Proveniență

De unde provine cârnatul Bologna?

Numele și rețeta pentru cârnatul de Lyon sau cârnatul Bologna își au originea în orașul francez Lyon. Francezii numesc de fapt acest tip de cârnați fierți „cervelas”. Cârnatul Bologna a ajuns chiar din Franța în Elveția și s-a bucurat de o mare popularitate acolo. În plus față de cârnații Bologna fără umpluturi, există și unii cu umpluturi, de exemplu, cârnatul de Lyon cu ardei.


Sezon

Când este sezonul cârnatului Bologna?

Cârnatul Bologna este disponibil pe tot parcursul anului.

Ofertele noastre de cărnuri și mezeluri

Oferte valabile în perioada 12.12.2024 - 17.12.2024


Utilizare și depozitare

La ce poate fi folosit cârnatul Bologna și cum se depozitează acesta?

Cârnat Bologna proaspăt în detaliu

Cârnatul Bologna se poate consuma atât cald, cât și rece sub diferite forme. Cârnații Bologna se servesc reci sub formă de mezel pentru a fi consumați pe pâine sau chifle, sau proaspăt tăiați din bucata întreagă. În plus, cârnații Bologna se regăsesc și în salata de cârnați sau în salata cu carne ca pastă tartinabilă.

Alternativ, cârnatul poate fi încălzit, de exemplu, ca un cârnat fiert în baie de apă, și apoi servit adesea cu muștar într-o chiflă sau cu o altă garnitură. În unele rețete, cârnatul Bologna este, de asemenea, prăjit în tigaie și are un gust parțial asemănător cu cel al cozonacului de carne bavarez. Cârnații de Lyon sunt adesea folosiți în tocănițe și ciorbe.

Cum se depozitează cârnații Bologna

Cârnatul Bologna, la fel ca și cârnatul fiert, poate fi păstrat în frigider timp de 2 până la 4 zile, la o temperatură cuprinsă între 0 și 4 grade. De altfel, mezelurile se răcesc cel mai bine direct deasupra lădiței de legume. Produsele deja deschise trebuie consumate în câteva zile. De asemenea, cârnatul Bologna poate fi congelat la o temperatură de minus 18 grade. Ambalajul trebuie să fie bine închis.


Ingrediente

Ce conține cârnatul Bologna

Fiind o sursă valoroasă de fier, cârnatul Bologna conține 0,8 miligrame de fier. Acesta conține, de asemenea, vitaminele importante B12 și B6 și mineralele vitale calciu și magneziu. Vitaminele B12 și B6 au o funcție importantă în metabolismul homocisteinei. Mineralele conținute, calciu și magneziu, întăresc inima umană, oasele și mușchii, în special în timpul stresului și al efortului fizic.

Valoare nutritivă
 

kcal: 300 kcal

Carbohidrați: 0,23 g

Proteine: 12,11 g

Grăsimi: 28,3 g

Vitamine

 

Vitamina A: 0 µg

Vitamina B1: 0,25 mg

Vitamina B2: 0,11 mg

Vitamina B6: 0,2 mg

Vitamina C: 21,3 mg

Vitamina E: 0,76 mg

 

Minerale

 

Calciu: 0 mg

Fier: 0,76 mg

Potasiu: 181 mg

Magneziu: 13 mg

Sodiu: 975 mg