Se încarcă lista de magazine

Se încarcă...
Oferte afișate pentru

Ultimul magazin selectat

Rulada de carne: o specialitate bavareză

Cea mai apropiată rudă a ruladei de carne este friptura de carne tocată. Ambele sunt compuse din carne tocată de porc condimentată; în cazul ruladei de carne, aceasta este foarte bine pasată, în timp ce în cazul fripturii de carne tocată, se folosește carnea tocată normală, trecută o dată prin mașina de tocat. Ambele se condimentează și se coc în tavă.

Informații utile

Rulada de carne are următoarele proprietăți speciale

Ruladă de carne proaspătă în detaliu

Rulada de carne se mai numește și cozonac de carne și este considerată un mezel fiert. Conține o cantitate deosebit de mare de fier, cu 10,8 miligrame la 100 de grame. Rulada de carne variază de la carne de vită la carne de miel și de porc. Carnea de porc, împreună cu slănină, ceapă, apă și condimente (sare, piper, ierburi precum măghiranul), este considerată metoda tradițională de preparare. Carnea pentru cârnați se macină fin și se coace până când se formează o crustă maronie, tipică gustului său. Este numită „ruladă” numai datorită formei asemănătoare unei roți de brânză.


Proveniență

De unde provine rulada de carne?

Rulada de carne a fost dezvoltată în bucătăria bavareză în urmă cu aproximativ 200 de ani și a reușit să se răspândească în întreaga lume. În 1776, în timpul unei vizite în Bavaria, măcelarul curții principelui elector de Wittelsbach a avut ideea de a coace carnea tocată de porc și de vită într-un fel de tigaie de pâine. Așa a luat naștere renumitul cozonac de carne sau ruladă de carne, care a păstrat până în prezent aceeași formă tipică la tavă.


Sezon

Când este sezonul ruladei de carne?

Rulada de carne sau cozonacul de carne este disponibil pe tot parcursul anului. Se vinde proaspăt la tejgheaua de carne sau la frigider.


Utilizare și depozitare

La ce poate fi folosită rulada de carne și cum se depozitează aceasta?

Ruladă de carne proaspătă în detaliu

Rulada de carne se poate consuma rece, sub formă de felie tăiată, cu pâine sau chiflă. Se pot adăuga castraveciori în oțet și muștar dulce sau iute mediu. O altă variantă de preparare este friptura de ruladă de carne ușor prăjită în tigaie. Se servește împreună cu ou prăjit și salată de cartofi sau cartofi prăjiți. În unele regiuni, rulada de carne este pane și servită ca un fals cordon bleu. Rulada de carne este oferită și drept carne crudă de cârnați, în formă gata de coacere. Trebuie coaptă la o temperatură de 180 de grade timp de 15 minute, până când capătă o culoare galben-aurie, iar apoi la 120 de grade până când se coace de tot.

Cum se depozitează rulada de carne

Rulada de carne crudă nu trebuie să fie păstrată mai mult de 24 de ore. După ce a fost coaptă, trebuie înfășurată în folie alimentară și depozitată într-un recipient la frigider. Se păstrează la frigider la 5 grade timp de aproximativ 5 zile. Dacă rulada de carne este ambalată și încă sigilată, trebuie să se țină cont de termenul minim de valabilitate. 


Ingrediente

Ce conține rulada de carne

Rulada de carne este o sursă bună de fier. În plus, conține vitaminele importante B6 si B12. Vitamina B6 este implicată în procesele metabolice din corpul uman. Ambele vitamine joacă un rol important în metabolismul homocisteinei.

Valoare nutritivă
 

kcal: 150 kcal

Carbohidrați: 0,31 g

Proteine: 18,52 g

Grăsimi: 8,33 g

Vitamine

 

Vitamina A: 0 µg

Vitamina B1: 0,69 mg

Vitamina B2: 0,19 mg

Vitamina B6: 0,45 mg

Vitamina C: 24,07 mg

Vitamina E: 0,24 mg

Minerale

 

Calciu: 15 mg

Fier: 0,95 mg

Potasiu: 322 mg

Magneziu: 25 mg

Sodiu: 977 mg