Se încarcă lista de magazine

Se încarcă...
Oferte afișate pentru

Ultimul magazin selectat

Pateul cu brânză: consistent și delicios

Acest pate cu brânză Emmental este un pate, o terină sau un cârnat? Un lucru e sigur: e consistent și delicios în orice caz. Pateurile reprezintă preparate fin condimentate din carne tocată, vânat sau pește. Învelișul constă adesea dintr-o crustă sau slănină.

Informații utile

Pateul cu brânză are următoarele proprietăți speciale

Pate cu brânză proaspăt în detaliu

Termenul pate provine de la cuvântul roman „pastata”, care se referă la un preparat din carne învelit într-o crustă. O variantă a pateului fără crustă, care de altfel se folosește cu cârnatul, se numește terină. Pateul fără crustă se numește terină. La bază este un cârnat fiert, de obicei preparat din carne în saramură foarte fină, afumat la cald și apoi fiert sau copt la o temperatură medie.

Terina este la bază un cârnat fiert.

Denumirea de cârnații fierți reprezintă în general mezeluri care au fost preparate prin fierbere, prăjire, coacere sau alte metode similare. Procesul de preparare face ca acești cârnați să fie ușor de tăiat și crocanți. Pe lângă pate, printre cârnații fierți se numără și cârnatul de Lyon, cârnatul bavarez alb, cârnatul vienez, cârnatul Frankfurt, precum și cârnatul de bere, salamul vânătoresc, cozonacul de carne și mortadella.

De obicei, cârnatul fiert este alcătuit din 50% carne slabă, 25% slănină și 25% apă. La carnea de cârnați se pot adăuga cubulețe de slănină sau șuncă, ca, de exemplu, în cazul mortadellei sau al brânzei Emmental, același lucru se întâmplă și în cazul pateului nostru cu brânză. Brânza tare provine din brânza Emmental elvețiană, dar în ziua de azi se produce la nivel mondial în numeroase variante.


Proveniență

De unde provine pateul cu brânză?

Cârnatul este unul dintre cele mai vechi alimente ale omenirii. Originea exactă nu este cunoscută, dar în desenele și picturile egiptene și chinezești î.Hr. erau deja ilustrați cârnați. Cu ajutorul procesării cărnii și a cârnaților, care apoi erau, de exemplu, fierți sau afumați, carnea se putea conserva pe o perioadă mai lungă și se putea transporta mai ușor.


Sezon

Când este sezonul pateului cu brânză?

Pateul cu brânză se prepară întotdeauna proaspăt și are o calitate constantă. Se găsește ambalat pe tot parcursul anului în rafturile frigorifice.


Utilizare și depozitare

La ce poate fi folosit pateul cu brânză și cum se depozitează acesta?

Pate cu brânză proaspăt în detaliu

Pateul cu brânză se poate consuma sub formă de mezel la micul dejun sau în pauză și se mai poate consuma sub formă de gustare consistentă sau pe platouri reci. Pateul cu brânză ambalat se poate depozita pentru o perioadă la frigider (atenție la termenul minim de valabilitate!).

Pateul cu brânză desfăcut se poate depozita la frigider timp de 2 până la 4 zile la fel ca celelalte tipuri de cârnați, iar după ce este desfăcut trebuie consumat rapid. De asemenea, pateul cu brânză poate fi congelat la o temperatură de minus 18 grade. Atunci când se depozitează la congelator, la fel ca și cârnații, ambalajul trebuie să fie neapărat bine închis.


Ingrediente

Ce conține pateul cu brânză

Pateul cu brânză este, datorită brânzei Emmental, puțin mai bogat în grăsimi decât alte tipuri de cârnați fierți. 

Valoare nutritivă
 

kcal: 287  kcal

Carbohidrați: 1 g

Proteine: 16,5 g

Grăsimi: 24 g

Vitamine

 

Vitamina A: 0 µg

Vitamina B1: 0 mg

Vitamina B2: 0 mg

Vitamina B6: 0 mg

Vitamina C: 0 mg

Vitamina E: 0 mg

 

Minerale

 

Calciu: 0 mg

Fier: 0 mg

Potasiu: 0 mg

Magneziu: 0 mg

Sodiu: 0 mg