Se încarcă lista de magazine

Se încarcă...
Oferte afișate pentru

Ultimul magazin selectat

Salamul vânătoresc: un salam tare și picant

Cârnatul înseamnă de fapt „a răsuci, a amesteca, a rula ceva” și este probabil unul dintre cele mai vechi alimente. Potrivit tradiției, a fost reprezentat pentru prima dată în desene și picturi din Egipt, Siria și China în anul 5.000 î.Hr. și a fost menționat pentru prima dată în secolul al VIII-lea î.Hr.

Informații utile

Salamul vânătoresc are următoarele proprietăți speciale

Salam vânătoresc proaspăt în detaliu

Salamul vânătoresc este un mezel fiert, cu aromă puternică, condimentat. Conține carne de porc și carne pentru cârnați, uneori și carne tocată. Condimentele folosite sunt piperul, coriandrul, ghimbirul și nucșoara, iar la nivel regional, se folosesc semințele de muștar sau fisticul. În plus, în salamul vânătoresc se adaugă sare pentru saramură cu nitriți și acid ascorbic. Specialitatea „Kaiserjagdwurst” folosește mai multă carne slabă de porc și mai puțină carne de cârnați. Salamul vânătoresc se servește în intestine artificiale sau la conservă. La fel ca în cazul tuturor cârnaților fierți, proteinele musculare se coagulează atunci când sunt expuse la căldură, iar salamul vânătoresc devine mai ușor de tăiat. Această structură fermă se păstrează chiar și atunci când este reîncălzit și face ca salamul vânătoresc să fie un produs universal chiar și astăzi.


Proveniență

De unde provine salamul vânătoresc?

Cârnații erau deja apreciați în Grecia Antică. Câștigătorul unei competiții primea un cârnat drept recompensă. Romanii, de asemenea, adorau cârnații. Denumirea „cârnat vânătoresc” provine de la faptul că acest cârnat era consumat de vânători în timpul vânătorii. În secolul al XVIII-lea și al XIX-lea, acesta era și numele dat trăsurilor trase de cai care transportau vânatul după vânătoare. Carnea rămasă de la vânat era apoi procesată în cârnați.


Sezon

Când este sezonul salamului vânătoresc?

Salamul vânătoresc este disponibil pe tot parcursul anului.

Ofertele noastre de cărnuri și mezeluri

Oferte valabile în perioada 12.12.2024 - 17.12.2024


Utilizare și depozitare

La ce poate fi folosit salamul vânătoresc și cum se depozitează acesta?

Salam vânătoresc proaspăt în detaliu

Sub formă de mezel, adică în felii subțiri, salamul vânătoresc rece este adesea folosit ca garnitură pentru pâine și chifle. Se găsește ca ingredient în preparatele din paste, de exemplu, ca garnitură pentru macaroane sau spaghete. Tăiat în fâșii sau cubulețe, salamul vânătoresc îi dă o aromă deosebită supei de cartofi și ciorbei solyanka. Un mod clasic de preparare al acestui cârnat fiert special este cel la tigaie. Salamul vânătoresc tăiat în felii și prăjit poate fi folosit pentru a crea preparate delicioase. Este un adevărat deliciu cu sau fără sos! De altfel: celebrul „șnițel vânătoresc din Republica Democrată Germană” este trecut prin pesmet.

Cum se depozitează salamul vânătoresc

Salamul vânătoresc, la fel ca toți cârnații fierți și gătiți, poate fi păstrat în frigider timp de 2 până la 4 zile, la o temperatură cuprinsă între 0 și 4 grade. De altfel, mezelurile se răcesc cel mai bine direct deasupra lădiței de legume. Produsele deja deschise trebuie consumate în câteva zile. De asemenea, salamul vânătoresc poate fi congelat la o temperatură de minus 18 grade timp de 4 luni. Ambalajul trebuie să fie bine închis.


Ingrediente

Ce conține salamul vânătoresc

Ca sursă importantă de fier, salamul vânătoresc conține 2,9 miligrame de fier foarte ușor digerabil în 100 de grame. Acesta conține, de asemenea, vitaminele importante B12 și B6 și mineralele vitale calciu și magneziu. Vitaminele B12 și B6 au o funcție importantă în metabolismul homocisteinei. Mineralele conținute, calciu și magneziu, întăresc inima umană, oasele și mușchii, în special în timpul stresului și al efortului fizic.

Valoare nutritivă
 

kcal: 203 kcal

Carbohidrați: 0,19 g

Proteine: 15,3 g

Grăsimi: 15,8 g

Vitamine

 

Vitamina A: 0 µg

Vitamina B1: 0,11 mg

Vitamina B2: 0,12 mg

Vitamina B6: 0,38 mg

Vitamina C: 40,4 mg

Vitamina E: 0,26 mg

 

Minerale

 

Calciu: 14 mg

Fier: 2,9 mg

Potasiu: 260 mg

Magneziu: 19 mg

Sodiu: 818 mg