Se încarcă lista de magazine

Se încarcă...
Oferte afișate pentru

Ultimul magazin selectat

Cârnatul alb: o delicatesă legendară

Specialitatea bavareză preparată din carne de vițel și de porc nesărată, slănină și condimente este cea mai cunoscută specialitate culinară a statului independent Bavaria, alături de ciolanul de porc și covrigi.

Informații utile

Cârnatul alb are următoarele proprietăți speciale

Cârnat alb proaspăt în detaliu

Tradiționalul Weißwurst (cârnat alb) este originar din München, unde este o specialitate apreciată. Gustul este mai degrabă blând, dar totuși picant. Se prepară din carne fină de vițel, în prezent și de porc, cu slănină și condimente. Are, de asemenea, o culoare deschisă, deoarece se folosește numai sare de masă și deloc sare pentru saramură cu nitriți. Cârnatul alb este asemănător cu „Wollwurst” din sudul Germaniei și cu „Stockwurst” din Bavaria.


Proveniență

De unde provine cârnatul alb?

Această legendă îi dă o dată foarte precisă de origine cârnatului alb din München: Se spune că la un carnaval din 1857, măcelarul Moser din München a inventat cârnații fierți în intestine de porc, în lipsa intestinelor fragede de oaie. El a preferat să fiarbă, în loc să prăjească, cârnații, pentru a nu se sparge. Oaspeții lui Moser de la hanul „Zum Ewigen Licht” au fost încântați, iar astfel a luat naștere cârnatul alb din München.


Sezon

Când este sezonul cârnatului alb?

Cârnat alb este disponibil pe tot parcursul anului.


Utilizare și depozitare

La ce poate fi folosit cârnatul alb și cum se depozitează acesta?

Cârnat alb proaspăt în detaliu

Cârnatul alb din München se servește împreună cu covrigi și muștar dulce. Cârnatul alb bavarez este un produs obținut din semințe de muștar îndulcite, măcinate și parțial prăjite. Covrigul bavarez: Brezn este un covrig sărat. Bavarezilor le place, de asemenea, să bea Weißbier împreună cu Weißwurst, covrigi și muștar dulce.

Intestinele cârnatului alb nu se mănâncă. Mai degrabă, conținutul este supt, ceea ce bavarezii numesc „zuzeln” sau, mai manierat, înjumătățit în farfurie, ceea ce permite ca deliciosul conținut să fie mâncat cu cuțitul și furculița. Al treilea mod de a-l mânca este așa-numita „tăiere în cruce”, care necesită o anumită dexteritate, pe care o poți exersa cu siguranță în timpul unei vizite la München.

Cum se păstrează cârnatul alb proaspăt

Cârnatul alb are cel mai bun gust atunci când este proaspăt. Cârnatul alb neambalat, preîncălzit, poate fi păstrat în frigider timp de o zi. Cârnatul alb vidat, la fel ca și cârnatul fiert, poate fi păstrat în frigider timp de 2 până la 4 zile, la o temperatură cuprinsă între 0 și 4 grade. De altfel, mezelurile se răcesc cel mai bine direct deasupra lădiței de legume. Produsul deja deschis trebuie preparat repede. De asemenea, cârnatul alb poate fi congelat la o temperatură de minus 18 grade. Ambalajul trebuie să fie bine închis.


Ingrediente

Ce conține cârnatul alb

Cârnatul alb este o sursă importantă de fier și conține, de asemenea, vitaminele importante B1 și B3 și mineralele vitale calciu și magneziu. Vitaminele B1 și B3 au o funcție importantă în metabolism, în timp ce calciul și magneziul întăresc inima, precum și oasele și mușchii, în special în timpul stresului și al efortului fizic.

Valoare nutritivă
 

kcal: 297 kcal

Carbohidrați: 2,11 g

Proteine: 11,7 g

Grăsimi: 27,23 g

Vitamine

 

Vitamina A: 0 µg

Vitamina B1: 0,24 mg

Vitamina B2: 0,04 mg

Vitamina B6: 0,13 mg

Vitamina C: 0,43 mg

Vitamina E: 0,26 mg

 

Minerale

 

Calciu: 17 mg

Fier: 0,72 mg

Potasiu: 132 mg

Magneziu: 8 mg

Sodiu: 574 mg