Se încarcă lista de magazine

Se încarcă...
Oferte afișate pentru

Ultimul magazin selectat

Cârnatul Bockwurst: delicios cu chiflă și muștar

Într-un dicționar bavarez din 1827, cârnatul Bockwurst este menționat ca fiind un fel tipic de mâncare pentru micul dejun din München, care era servit în timpul festivalului Corpus Christi. Cu toate acestea, povestea cea mai răspândită despre originea sau, mai degrabă, despre numele actual al cârnatului Bockwurst este următoarea: Cârnatul Bockwurst a primit acest nume în 1889, în timpul unei sărbători într-un han din Berlin.

Informații utile

Cârnatul Bockwurst are următoarele proprietăți speciale

Cârnat Bockwurst proaspăt în detaliu

Cârnatul Bockwurst are o grosime de aproximativ 3 cm și cântărește între 100 și 120 de grame. Face parte din categoria cârnaților fierți și este afumat înainte de a fi gătit timp de o jumătate de oră până la o oră. De aici i se trage culoarea exterioară maronie și gustul fin și picant. Carnea roz deschisă a cârnatului este formată din carne de porc, slănină de porc și carne de vită. În cazul în care se folosesc alte specii de animale pentru prepararea cârnatului, acest lucru trebuie menționat pe ambalaj. De exemplu, există și cârnat Bockwurst din carne de miel sau de pasăre. De obicei, amestecul de condimente pentru cârnatul Bockwurst este format din făină de muștar, ardei, coriandru, chimen, usturoi, piper și nucșoară.


Proveniență

De unde provine cârnatul Bockwurst?

În lipsa cârnaților obișnuiți, un hangiu berlinez le-a oferit oaspeților săi cârnații măcelarului evreu Benjamin Löwenthal, care se presupune că erau necunoscuți până atunci. Deoarece cârnatul a fost servit împreună cu berea regională în stil Bock, respectiv Tempelhofer Bock, acesta și-a primit numele de cârnat Bockwurst. S-a bucurat de o mare popularitate și a devenit una dintre mâncărurile preferate în Berlin și Brandenburg. Tipul cârnatului produs de Löwenthal era compus din carne de vițel și de vită, dar acest lucru s-a schimbat între timp. Cârnatul Bockwurst este cunoscut și sub diverse denumiri, de exemplu, „Rote Wurst” sau pur și simplu „Rote”, precum și sub numele de „Knobländer”.


Sezon

Când este sezonul cârnatului Bockwurst?

Cârnatul Bockwurst este disponibil pe tot parcursul anului.


Utilizare și depozitare

La ce poate fi folosit cârnatul Bockwurst și cum se depozitează acesta?

Cârnat Bockwurst proaspăt în detaliu

De obicei, cârnatul Bockwurst se încălzește puțin în apă fierbinte și se mănâncă cu mâna, cu chiflă și muștar. Cârnatul Bockwurst este potrivit și în salata de cartofi, salata de paste sau în ciorbă. Cârnatul Bockwurst poate fi păstrat în frigider timp de 2 până la 4 zile, la o temperatură cuprinsă între 0 și 4 grade. Produsele deja deschise trebuie consumate în câteva zile. De asemenea, cârnatul Bockwurst poate fi congelat la o temperatură de minus 18 grade. Ambalajul trebuie să fie bine închis.


Ingrediente

Ce conține cârnatul Bockwurst

Cârnatul Bockwurst conține vitaminele importante A, C, B6 și B12, precum și mineralele magneziu, fier și calciu.

Valoare nutritivă
 

kcal: 271 kcal

Carbohidrați: 0,28 g

Proteine: 13,1 g

Grăsimi: 24,5 g

Vitamine

 

Vitamina A: 0 µg

Vitamina B1: 0,5 mg

Vitamina B2: 0,15 mg

Vitamina B6: 0,31 mg

Vitamina C: 23 mg

Vitamina E: 0,27 mg

 

Minerale

 

Calciu: 14 mg

Fier: 0,75 mg

Potasiu: 250 mg

Magneziu: 20 mg

Sodiu: 700 mg