Pulpele de pui: specialitate cunoscută în întreaga lume
Pulpele de pui, cunoscute și drept copane de pui, sunt o parte îndrăgită a puiului și o componentă versatilă a multor tradiții culinare din întreaga lume. Acestea sunt cunoscute pentru carnea suculentă, gustul bogat și nenumăratele moduri de preparare.
Pulpele de pui reprezintă coapsele puiului și conțin atât carne, cât și piele. Acest lucru le conferă o intensitate deosebită a aromei, deoarece pielea devine crocantă în timpul gătitului sau al prăjirii, iar carnea rămâne suculentă și fragedă. Astfel, pulpa de pui este un ingredient popular, care se poate găti prin fierbere, pe grătar, la cuptor și prăjit.
Pulpele de pui au următoarele proprietăți speciale
Această parte a puiului are anumite proprietăți, care o diferențiază de celelalte părți ale păsării. Pulpa de pui este formată din țesut muscular bogat în proteine și are o aromă ușoară și ușor dulce, care poate fi combinată bine cu diverse condimente și sosuri. În comparație cu pieptul de pui, pulpele de pui sunt în general mai suculente și mai bogate în grăsimi. Deseori sunt prevăzute cu piele, care devine crocantă atunci când sunt prăjite sau făcute pe grătar. Datorită versatilității lor, pulpele de pui pot fi pregătite într-o varietate de moduri, inclusiv prin fierbere, pe grătar, la cuptor și pane.
De unde provin pulpele de pui?
Pulpele de pui provin în special de la pui din specia „Gallus domesticus”. Puii sunt păsări domesticite și sunt crescuți în întreaga lume pentru producția de alimente. Pulpele de pui reprezintă o parte a puilor și sunt obținute din coapsa păsărilor.
Când este sezonul pulpelor de pui?
Pulpele de pui sunt disponibile pe tot parcursul anului în majoritatea magazinelor și piețelor și, prin urmare, nu există un sezon special pentru acestea. Puii sunt unele dintre cele mai des consumate tipuri de pasăre din lume. Datorită cererii foarte mari, producția are loc pe tot parcursul anului. De regulă, pulpele de pui pot fi cumpărate în stare proaspătă sau congelată, în funcție de preferințe și de disponibilitate.
La ce pot fi folosite pulpele de pui și cum se depozitează acestea?
Pulpele de pui sunt versatile și pot fi folosite în numeroase preparate. Acestea pot fi coapte la cuptor, făcute pe grătar, pane sau prăjite. Sunt îndrăgite în supe și tocănițe, precum și în preparate cu curry și numeroase alte preparate cu pui. De asemenea, pulpele de pui pot fi pregătite alături de legume, cartofi sau orez sau pot servi ca ingredient gustos în salate.
Depozitarea corectă a pulpelor de pui este esențială, pentru a asigura prospețimea și consumul în siguranță. După cumpărare sau preparare, pulpele de pui trebuie depozitate imediat în frigider, de preferat în recipiente ermetice sau pungi de plastic sigilate. O temperatură sigură este cuprinsă între 0 și 4 grade Celsius, însă pulpele de pui trebuie consumate în interval de 1-2 zile. Pentru o depozitare mai îndelungată, acestea pot fi congelate, iar decongelarea se va face, de preferat, în frigider.
Ce conțin pulpele de pui
Pulpele de pui pot să facă parte dintr-o alimentație echilibrată. Fiind o sursă bogată de proteine și nutrienți, acestea pot oferi diverse beneficii pentru sănătate. Conțin o cantitate mare de proteină animală de înaltă calitate și diferite vitamine B, precum vitamina B12, niacina (vitamina B3) și vitamina B6. În plus, furnizează minerale importante, precum fosforul, zincul și seleniul. Deși nu conțin la fel de mult fier precum carnea de vită sau organele, pulpele de pui sunt totuși o sursă importantă pentru acest mineral important. De asemenea, pulpele de pui sunt sărace în calorii, în special când pielea este îndepărtată.
kcal: 174 kcal
Glucide: 0 g
Proteine: 18,2 g
Grăsimi: 11,2 g
Vitamina A: 36 µg
Vitamina B1: 0,1 mg
Vitamina B2: 0,24 mg
Vitamina B6: 0,25 mg
Vitamina C: 0 mg
Vitamina E: 0,1 mg
Calciu: 15 mg
Fier: 1,8 mg
Potasiu: 250 mg
Magneziu: 30 mg
Sodiu: 95 mg