Se încarcă lista de magazine

Se încarcă...
Oferte afișate pentru

Ultimul magazin selectat

Găina: o sursă slabă de proteine

Carnea de găină este cea mai des folosită carne de pasăre. Oferă multe proteine și este o sursă pentru complexul de vitamine B, care este esențial pentru sistemul nervos. Originară din regiunea Asiei de Est, găina este acum consumată în întreaga lume, fiind un aliment popular.

Informații utile

Găina are următoarele proprietăți speciale

Găină proaspătă în detaliu

Carnea de găină este slabă. În total, are aproximativ 5% grăsime. Grăsimea se află de obicei exact sub piele. Grăsimea de găină constă în principal din acizi grași nesaturați și, prin urmare, este absolut esențială într-o dietă săracă în colesterol și cu conținut redus de grăsimi. Carnea închisă la culoare este bogată în zinc, iar cea mai deschisă conține mai mult potasiu și fosfor. Fiind mai fragedă, bibilica este de obicei preferată în bucătăria rafinată.

Ce diferențiază găina de pui

Găina mascul se numește cocoș. Oamenii se întreabă adesea care este diferența dintre pui și găină. Găina se folosește în supă, iar puiul se face pe grătar. Dar de ce oare? Acest lucru se datorează faptului că ambele animale au o perioadă de îngrășare diferită și, prin urmare, diferă în ceea ce privește carnea. Puiul se îngrașă timp de aproximativ 30 de zile, astfel încât carnea este foarte fragedă și moale. Pe de altă parte, găina se îngrașă timp de mai bine de 1 an și abia apoi se taie. Carnea sa devine mai tare și mai puternică în aromă și este ideală pentru supă.


Proveniență

De unde provine găina?

Găina se trage din găina roșie de junglă din Asia de Sud-Est. Această găină sălbatică aparține familiei fazanilor.


Sezon

Când este sezonul găinii?

Găinile pentru supă și puii sunt disponibile pe tot parcursul anului.


Utilizare și depozitare

La ce poate fi folosită găina și cum se depozitează aceasta?

Găină proaspătă în detaliu

Cocoșul se face pe grătar. Carnea sa are un gust fraged și moale. În schimb, găina este folosită pentru supă. Din carnea sa mai tare și mai aromată se face o supă bună. De asemenea, găina produce și ouă. Totuși, acest lucru este posibil numai cu rase de găini care pot face ouă, rase speciale care sunt selectate în acest scop.

Cum se depozitează carnea de găină

Carnea proaspătă de găină se poate păstra la frigider între 2 și 3 zile. Găina congelată poate fi păstrată la -18 grade timp de 12 luni. Găina proaspătă trebuie să fie separată de folie, tamponată, acoperită în mod ideal în folie alimentară și depozitată la o temperatură de 4 grade la frigider. Cu cât temperatura este mai ridicată, cu atât carnea proaspătă se strică mai repede. Carnea proaspătă trebuie procesată rapid în aceeași stare.


Rețete

La ce poți folosi găina


Ingrediente

Ce conține găina

Carnea de pui conține o mulțime de vitamine B, care întăresc sistemul imunitar și sistemul nervos. Este, de asemenea, bogată în fier, proteine și zinc. Supa de pui este foarte sănătoasă. Dacă ai răcit, supa de pui te poate revigora și te poate însănătoși rapid. Zincul și proteinele conținute au un efect decongestionant și antiinflamator.

Valoare nutritivă
 

kcal: 166 kcal

Carbohidrați: 0 g

Proteine: 19,9 g

Grăsimi: 9,6 g

Vitamine

 

Vitamina A: 10 µg

Vitamina B1: 0,08 mg

Vitamina B2: 0,16 mg

Vitamina B6: 0,5 mg

Vitamina C: 3 mg

Vitamina E: 0,1 mg

 

Minerale

 

Calciu: 12 mg

Fier: 1,8 mg

Potasiu: 359 mg

Magneziu: 37 mg

Sodiu: 83 mg