Se încarcă lista de magazine

Se încarcă...
Oferte afișate pentru

Ultimul magazin selectat

Gâsca: o carne de pasăre aromată

Gâștele sunt înrudite cu rațele, dar au un conținut mai mare de grăsime. Prin urmare, gâsca are un gust mai intens și mai aromat decât alte tipuri de păsări de curte. Carnea este închisă la culoare și foarte fragedă. Gâsca se poate găti întreagă sau se poate face pe grătar.

Informații utile

Gâsca are următoarele proprietăți speciale

Gâscă proaspătă în detaliu

Friptura de gâscă este foarte populară, deoarece carnea de pasăre este gătită întreagă în cuptor cu diferite umpluturi. Friptura de gâscă nu trebuie să fie neapărat o masă de sărbătoare. Cu toate acestea, pentru consumul de zi cu zi, gâsca nu trebuie neapărat servită cu sos gros și găluște, deoarece ar fi prea multe calorii pentru ca organismul să le proceseze cu ușurință. Această combinație ar trebui totuși să fie păstrată pentru Crăciun sau Sfântul Martin. Legumele proaspete, de sezon sau orezul sunt, de asemenea, delicioase ca garnitură la gâscă. Carnea de gâscă pe grătar este, la rândul său, foarte gustoasă.


Proveniență

De unde provine gâsca?

Inițial, gâsca domestică se trage din gâsca cenușie, care este originară din Europa Centrală. În Asia de Est, gâsca-lebădă a fost crescută din gâsca chinezească și încrucișată cu gâsca domestică europeană.


Sezon

Când este sezonul gâștei?

Sezonul clasic al gâștelor durează din noiembrie până după Crăciun. Dar se poate face rost de gâscă și în timpul anului.


Utilizare și depozitare

La ce poate fi folosită gâsca și cum se depozitează aceasta?

Gâscă proaspătă în detaliu

Înainte de preparare, gâsca trebuie spălată. O gâscă care cântărește 3 kg este suficientă pentru 4 persoane. De remarcat că o mare parte din greutate este distribuită între părțile necomestibile, cum ar fi oasele. Gâsca rumenită la cuptor este deosebit de gustoasă.

Mici sfaturi de preparare:

Dacă găsești pene, încearcă să le îndepărtezi cu o pensetă; de asemenea, taie grăsimea. Dacă gâsca are măruntaie, scoate-le înainte de a o găti. Dacă pielea se unge cu miere în ultima jumătate de oră, aceasta va fi deosebit de fragedă și rumenită.

Cum se depozitează gâsca

Carnea proaspătă de gâscă se poate păstra la frigider între 2 și 3 zile. Gâsca congelată poate fi păstrată la -18 grade timp de 12 luni. Gâsca proaspătă trebuie să fie separată de folie, tamponată, acoperită în mod ideal în folie alimentară și depozitată la o temperatură de 4 grade la frigider. Cu cât temperatura este mai ridicată, cu atât carnea proaspătă se strică mai repede. Carnea este proaspătă. Și ar trebui să fie procesată rapid și în aceeași stare proaspătă.Ingrediente

Ce conține gâsca

Carnea de gâscă conține mult fier și vitamina B2, care este bună pentru metabolism. Deși gâsca este mai bogată în grăsimi decât alte păsări de curte, ea conține o proporție mare de acizi grași nesaturați, care scad nivelul colesterolului și întăresc sistemul cardiovascular.

Valoare nutritivă
 

kcal: 342 kcal

Carbohidrați: 0 g

Proteine: 15,7 g

Grăsimi: 31 g

Vitamine

 

Vitamina A: 65 µg

Vitamina B1: 0,12 mg

Vitamina B2: 0,26 mg

Vitamina B6: 0,58 mg

Vitamina C: 0 mg

Vitamina E: 0 mg

 

Minerale

 

Calciu: 12 mg

Fier: 1,9 mg

Potasiu: 420 mg

Magneziu: 23 mg

Sodiu: 86 mg