Se încarcă lista de magazine

Se încarcă...
Oferte afișate pentru

Ultimul magazin selectat

Rața: are cel mai bun gust în lunile de iarnă

De când omul a cunoscut rața, o ține și o crește pentru penele sale, pentru carnea sa și pentru ouăle pe care le depune. Pieptul de rață este foarte apreciat. Este vorba despre carnea de pe piept acoperită cu piele și este deosebit de populară în lunile de iarnă, fiind o mâncare consistentă.

Informații utile

Rața are următoarele proprietăți speciale

Rață proaspătă în detaliu

Rațele sunt înrudite cu gâștele, dar carnea lor este mai slabă și cu mai puține calorii decât cea a gâștelor. Știai că „rața Pekin” nu este numai numele unui preparat delicios, ci și numele celui mai comun și mai gras tip de rață? În plus, există și rațe zburătoare, cum ar fi rața leșească.


Proveniență

De unde provine rața?

La origine, rața se trage din rața sălbatică, care provine din America de Nord, Asia și Europa. Dovezile istorice arată că primele rațe au fost crescute în China cu mii de ani în urmă. În Europa, pe de altă parte, rațele au fost domesticite abia în jurul anului 1.000 î.Hr. în Grecia Antică. De atunci, o mare varietate de specii de rațe au rezultat din reproducere și încrucișare


Sezon

Când este sezonul raței?

Rața este domesticită și crescută pe tot parcursul anului. Astfel, carnea de rață este disponibilă în stare proaspătă în orice anotimp. Pe de altă parte, rațele sălbatice, care sunt împușcate, sunt disponibile doar în timpul sezonului de vânătoare, care durează din septembrie până în ianuarie. 


Utilizare și depozitare

La ce poate fi folosită rața și cum se depozitează aceasta?

Rață proaspătă în detaliu

În funcție de greutate, o rață întreagă este un animal relativ mare, suficient pentru un număr de până la 4 persoane. Pentru 4 persoane, este nevoie de aproximativ 2 până la 2,5 kilograme de carne de rață. De remarcat că o mare parte din greutate este distribuită între părțile necomestibile, cum ar fi oasele. Rața rumenită la cuptor este deosebit de gustoasă. 

Mici sfaturi de preparare:

Dacă găsești pene, încearcă să le îndepărtezi cu o pensetă. Dacă găsești grăsime, îndepărteaz-o. Dacă există măruntaie, acestea trebuie îndepărtate înainte de a găti rața în cuptor, la oală. Timpul de preparare variază în funcție de rețetă. Dacă pielea se unge cu miere în ultima jumătate de oră, aceasta va fi deosebit de fragedă și rumenită. 

Cum se depozitează rața 

Carnea proaspătă de rață se poate păstra la frigider între 2 și 3 zile. Rața congelată poate fi păstrată la -18 grade timp de 12 luni. Rața proaspătă trebuie să fie separată de folie, tamponată, acoperită în mod ideal în folie alimentară și depozitată la o temperatură de 4 grade la frigider. Cu cât temperatura este mai ridicată, cu atât carnea proaspătă se strică mai repede. De regulă, se aplică următoarele: Carnea proaspătă trebuie folosită rapid în aceeași stare.Ingrediente

Ce conține rața

Carnea de rață este relativ săracă în grăsimi în comparație cu alte păsări de curte. În comparație cu carnea de gâscă, rața conține doar jumătate din grăsime. 100 de grame de carne conțin 18 grame de proteine și 17 grame de grăsime. Este interesant procentul de minerale conținute.

Valoare nutritivă
 

kcal: 227 kcal

Carbohidrați: 0 g

Proteine: 18,1 g

Grăsimi: 17,2 g

Vitamine

 

Vitamina A: 51 µg

Vitamina B1: 0,3 mg

Vitamina B2: 0,2 mg

Vitamina B6: 0,33 mg

Vitamina C: 7 mg

Vitamina E: 0 mg

 

Minerale

 

Calciu: 14 mg

Fier: 2,5 mg

Potasiu: 270 mg

Magneziu: 22 mg

Sodiu: 38 mg