Se încarcă lista de magazine

Se încarcă...
Oferte afișate pentru

Ultimul magazin selectat

Curcanul: puțină grăsime, multă proteină

Denumirea anterioară a curcanului era tutcan. Animalele, care pot cântări până la 25 de kilograme, sunt originare din Mexic și au fost aduse în Europa de marinari.

Informații utile

Curcanul are următoarele proprietăți speciale

Curcan proaspăt în detaliu

Curcanul se potrivește persoanelor cărora le place să mănânce carne, dar totuși sunt atente la o alimentație redusă în grăsimi. Carnea conține puțină grăsime, dar este bogată în proteine. Cu toate acestea, carnea proaspătă de curcan este sensibilă și se poate strica repede. Este recomandat ca prepararea cărnii proaspete să aibă loc în aceeași zi în care a fost cumpărată. Carnea de curcan este foarte bogată în proteine. Acest lucru se aplică mai ales cărnii moale și albe de la nivelul pieptului. Pe de altă parte, carnea din pulpa de curcan este mai bogată în grăsimi, mai închisă la culoare și are un gust mai puternic.


Proveniență

De unde provine curcanul?

Curca, denumită și tutcan sau curcan, provine din America de Nord. Prin intermediul călătoriilor pe mare, a ajuns și în Europa.


Sezon

Când este sezonul curcanului?

Carnea de curcan este disponibilă pe tot parcursul anului, sub formă proaspătă sau congelată.


Utilizare și depozitare

La ce poate fi folosit curcanul și cum se depozitează acesta?

Curcan proaspăt în detaliu

Curcanul se poate consuma aproape în întregime, începând de la pulpe, diferențiate în pulpe superioare și inferioare, până la piept și aripi, toate părțile corpului se pot găti. Curcanul nu a cucerit numai bucătăria, jucând un rol important și în producția de cârnați și șuncă. În ziua de azi, pieptul de curcan afumat se servește fie sub formă de șuncă, fie sub formă de cârnat de curcan. Toate aceste mezeluri au avantajul că reprezintă un aliment în mare măsură sărac în calorii.

Cum se depozitează curcanul

Carnea proaspătă de curcan este sensibilă și ar trebui preparată în aceeași zi în care a fost cumpărată. Înainte de preparare, carnea se spală puțin sub apă și apoi se tamponează. Carnea de curcan congelată ar trebui să se decongeleze lent în frigider, apoi se ține sub jet de apă și, în cele din urmă, se tamponează.Ingrediente

Ce conține curcanul

Carnea de curcan conține foarte multe vitamine B și aminoacizi importanți. În special, carnea din pieptul de curcan are puține calorii. Proteinele în număr mare din carne asigură o sațietate optimă și ajută astfel la slăbire.

Valoare nutritivă
 

kcal: 157 kcal

Carbohidrați: 0 g

Proteine: 20,2 g

Grăsimi: 8,5 g

Vitamine

 

Vitamina A: 13 µg

Vitamina B1: 0,1 mg

Vitamina B2: 0,18 mg

Vitamina B6: 0,46 mg

Vitamina C: 0 mg

Vitamina E: 2,5 mg

 

Minerale

 

Calciu: 25 mg

Fier: 1,4 mg

Potasiu: 300 mg

Magneziu: 27 mg

Sodiu: 63 mg