Se încarcă lista de magazine

Se încarcă...
Oferte afișate pentru

Ultimul magazin selectat
kaufland.ro/retete

Coq au vin

Mai mult de 60 minute
Rafinat
Scanând codul QR, rețeta va fi accesată din mobil sau tabletă. Dai clic, și toate ingredientele se adaugă automat în lista de cumpărături.

Valori nutritive

(Per porție)
  • 988/​4136
    kcal / kJ
  • 54 g
    carbo-hidrați
  • 70 g
    proteine
  • 46 g
    grăsimi

Valori nutritive

(Per porție)
    988/4136 kcal/kJ, 54 g carbo-hidrați, 70 g proteine, 46 g grăsimi

Ingrediente (2 porții)

200 g ceapă
2 căței de usturoi
200 g ciuperci Champignon albe mici
200 g morcovi
50 g bacon afumat
aprox. 4 tulpini de cimbru
1/2 cocoș (pulpă, aripi, piept)
4 linguri ulei de măsline
300 ml vin roșu sec
1 linguriță făină
300 ml supă de găină
150 g baghetă
sare
piper

Preparare

    1

Cepele se curăță și se taie pe jumătate. Ciupercile se curăță și, dacă sunt prea mari, se taie pe jumătate. Usturoiul se curăță și se taie felii. Morcovii se curăță, se taie pe jumătate, pe lungime, și în bucăți groase de 1-2 cm. Baconul se taie cubulețe. Cimbrul se spală, se usucă prin scuturare și i se rup frunzulițele de pe tulpini.

    2

Carnea se clătește cu apă rece, se usucă prin tamponare și se condimentează cu sare și piper. Se încing 2 linguri de ulei într-o cratiță, se rumenesc carnea și baconul în acesta, eventual în 2 porții, întorcându-le de pe o parte pe alta, aproximativ 3 minute, apoi se scot. Morcovii se călesc în grăsimea încinsă, aproximativ 2 minute.

    3

Se toarnă alte 2 linguri de ulei în tigaia încinsă și se prăjesc ciupercile și șalotele în acestea, întorcându-le de pe o parte pe alta, aproximativ 2 minute. Se adaugă usturoiul și cimbrul, se stinge cu aproximativ 100 ml vin roșu, se dă în clocot și se lasă să fiarbă puțin. Se presară făina deasupra și se adaugă supa. Se condimentează cu sare și piper.

    4

Se adaugă din nou carnea și se coace în cuptorul pre-încins (aragaz electric: 175°C / aer de circulație: 150 °C), aproximativ 50 minute. Cu 15 minute înainte de sfârșitul perioadei de coacere, se adaugă morcovii și se coc. Se servește cu pâine.