Se încarcă lista de magazine

Se încarcă...
Oferte afișate pentru

Ultimul magazin selectat

Rețete speciale de vafe: 7 idei inedite

Vafele sunt ușor de făcut: există o mulțime de posibilități de servire. Cu siguranță nu le-ai încercat pe toate. A sosit momentul: noi îți vom prezenta cele mai bune rețete, potrivite pentru toate gusturile. Așteaptă-te la preparate extravagante, cu fructe, fără gluten sau vegane.

Vafe roșii fotografiate de sus cu felii de ridichi și ceapă verde servite pe o farfurie din ceramică dreptunghiulară, roșu cu alb, așezată pe un tocător de lemn închis la culoare. Pe tocător se află o sfeclă roșie, o jumătate de măr și ierburi aromatice, lângă care se mai află cu un bol cu sfeclă roșie feliată.
© Kaufland

Conținutul pe scurt

  • În acest articol, vei găsi șapte rețete de vafe pufoase pe care cu siguranță nu le știai.

  • În plus, îți vom spune și cum poți face vafe cu rețeta clasică.

  • De asemenea, îți vom prezenta sfaturi pentru arome deosebite, picante sau vegane.

Origine

Vafe și aparat de copt: o combinație ieftină și de succes

Istoricii sunt de părere că aceste delicii sunt originare din Belgia și Franța. Se pare că au apărut încă din secolul al IX-lea. În secolul al XIII-lea, s-a dezvoltat breasla brutarilor și astfel această rețetă delicioasă a apărut în Olanda și Germania. În vreme ce Bruxelles este faimos pentru vafele belgiene dreptunghiulare, cele în formă de inimă sunt mai apreciate în Germania. De ce? Deoarece arată frumos și sunt perfecte pentru sărbători. Chiar și în prezent aceste rețete delicioase sunt perfecte pentru cafea. Noi îți vom oferi mai multe rețete deosebite pentru acasă.


Aluat de bază

Rețeta pentru aluatul clasic

Rețeta de bază de mai jos este potrivită pentru opt porții. Acestea trebuie să fie aurii și crocante. Timpul de coacere este de doar câteva minute, în funcție de aparatul tău. 
 

Ai nevoie de:

  • 160 de grame de unt moale, plus încă puțin pentru a unge aparatul
  • 160 de grame de zahăr
  • 4 ouă 
  • un praf de sare
  • 250 de grame de făină albă
  • 1 linguriță de praf de copt
  • 50 ml lapte

 

Cum procedezi:

  1. Combină untul cu zahărul.
  2. Apoi adaugă ouăle pe rând și praful de sare.
  3. Adaugă făina și praful de copt și apoi subțiază aluatul cu lapte.
  4. Încălzește aparatul special pentru vafe, unge-l cu puțin unt și coace vafele.


Sfat: Dacă aluatul iese din aparat, pune mai puțin aluat per porție. Praful de copt ajută aluatul să crească. Poți adăuga orice condimente dorești în aluatul de bază, precum scorțișoară, cardamom, zahăr vanilat sau cacao. Sau încearcă o rețetă ieșită din comun! Mai jos, îți vom prezenta câteva rețete deosebite. 


Fără gluten

Vafe de cartofi cu mousse de mere și pere, fără gluten

Vrei ceva cu gust de fructe? Încearcă această variantă creativă: Un aluat cu cartofi. Cel mai tare lucru: este ieftină și fără gluten. Nu vei folosi doar cartofi, ci și făină fără gluten. Nota fructată provine de la merele și perele folosite. Adulții pot folosi cidru de mere. Varianta pentru copii include suc de mere. Pentru o notă specială, adaugă chili. De altfel: La fel ca în cazul celorlalte rețete, se pot consuma reci sau reîncălzite. Sunt perfecte și pentru pachetul de școală sau un picnic în parc.


Verzi

Vafe verzi cu spanac și feta

Aceste vafe sărate au o culoare deosebită: verde. Spanacul le face perfecte pentru un sandviș sățios. Acestea se servesc alături de ingrediente clasice din bucătăria grecească: brânză feta, ulei de măsline, ceapă și usturoi. Nu uita de un castravete crocant. Pentru o gustare mai sățioasă, adaugă niște semințe de muguri de pin. Acest preparat este perfect pentru întreaga familie, mai ales vara.


Cu aromă de turtă dulce

Vafe de iarnă cu aromă de turtă dulce

Această rețetă își datorează culoarea neobișnuită scorțișoarei și turtei dulci cu ciocolată. Aceste ingrediente îi oferă o aromă inconfundabilă, asociată cu iarna. Sunt perfecte cu un topping proaspăt de fructe: quark cu portocale, miere și zahăr vanilat. O combinație perfectă pentru zilele reci de iarnă.


Cu chiftele de cartofi

Vafe cu chiftele de cartofi, pentru Crăciun

Uimește-ți prietenii și familia cu această rețetă delicioasă. De ce? Deoarece vei face un aluat din chiftele de cartofi deja preparate. Desigur, garniturile de toamnă și de iarnă vor fi perfecte: varza roșie și carnea de gâscă se vor potrivi de minune. Le poți pregăti drept garnitură la masa de sărbători sau le poți folosi alături de preparatele rămase în frigider după masa festivă. Alunele de pădure și scorțișoara oferă o notă festivă.


Vegane

Trei rețete vegane delicioase 

Ai adoptat un stil alimentar vegan, dar nu vrei să renunți la mâncărurile preferate? Află de aici trei metode diferite pentru a face vafe delicioase fără ingrediente de origine animală.

Vafe cu sfeclă roșie

Vafele cu sfeclă roșie sunt decorative și delicioase. Prazul le oferă un gust deosebit. Sfecla roșie le oferă o culoare roșie puternică, datorită căreia atrag mereu atenția. Sunt ideale alături de o salată de crudități cu măr.

Vafe cu nucă de cocos și frișcă

Îți plac aromele exotice? Atunci această rețetă cu cocos este perfectă pentru tine. În această rețetă delicioasă, nuca de cocos nu se folosește doar în aluat, dar și în frișca vegană. Combină-le cu fructele preferate.

Vafe cu semințe de chia și migdale 

Semințele de chia sunt deseori utilizate ca înlocuitor de ou. Îmbunătățesc textura preparatelor și ajută digestia. Băutura pe bază de migdale dă vafelor un gust dulce, de nuci. În cele din urmă, nu uita să adaugi cireșe și frișcă vegană.