Cum să-ți faci înghețată fără un aparat de înghețată
Conținutul pe scurt
- Înghețata făcută în casă are multe avantaje. Tu decizi ingredientele, cum ar fi smântână, lapte și zahăr.
- Poți să faci înghețată cu, dar și fără un aparat de înghețată. Cum? Citește aici.
- Tot în acest articol: sfaturi inteligente, rețete de bază ușoare și inspirații delicioase pentru o înghețată cremoasă și minunată.
Înghețata făcută în casă are anumite avantaje
Să faci singur înghețată nu este deloc greu și, în plus, este o activitate de după-amiază plăcută pentru întreaga familie. Avantajul de a o pregăti singur: Tu și copiii tăi decideți ce ingrediente adăugați. Un alt avantaj de a produce propria înghețată în aparatul de înghețată de casă este că poți lua mai bine în considerare alergiile și intoleranțele alimentare. Chiar și cei care doresc să evite produsele de origine animală o pot face cu ușurință în acest caz: Pentru înghețata vegană, înlocuiește pur și simplu produsele lactate, cum ar fi smântâna și laptele, cu produse lactate din soia sau ovăz. De asemenea, tu stabilești tipul și cantitatea de zahăr: Depinde de gustul tău dacă optezi pentru zahărul rafinat sau preferi să folosești dulceață de curmale sau miere.
În acest mod poți să devii creativ
Pentru producție, există o varietate de alimente regionale, sezoniere și organice pe care le poți folosi, de exemplu, fructe de pădure și citrice. Și de ce să nu încerci sau să combini ceva cu totul nou? Ciocolata preferată cu fructe de pădure înghețate sau banane înghețate? Bucăți de biscuiți cu puțină smântână sau iaurt? Plăcintă cu mere cu lapte condensat îndulcit? De ce să nu experimentezi și alimente picante? Ce propuneri au copiii tăi? Aventurați-vă împreună în lumea posibilităților nelimitate ale înghețatei. Cine știe ce creație de înghețată nedescoperită până acum vei găsi! La urma urmei, copilăria nu trebuie să aibă gust doar de vanilie.
Listă de cumpărături: De ce ai nevoie pentru a face înghețată?
La bază, înghețata este un lichid înghețat. Pentru ca înghețata să aibă o consistență cremoasă și să nu se simtă ca un cub de gheață, trebuie să amesteci compoziția în mod regulat în timpul congelării. Prin amestecare, se sparg cristalele de gheață care se formează și înghețata devine frumoasă și cremoasă. Cei care au propriul aparat de înghețată pot trece peste acest pas intermediar, deoarece aparatul se ocupă în totalitate de el. Află aici ce ingrediente trebuie să fie pe lista de cumpărături.
Ai nevoie de:
- Lichid (baza): Lapte și alte produse lactate, cum ar fi smântână, lapte îndulcit sau condensat, crème fraîche, smântână acră sau chefir. Înlocuitorii laptelui, apa sau ceaiul reprezintă, de asemenea, o opțiune.
- Îndulcitor: Zahăr, sirop de glucoză, miere, caramel sau sirop de agave
- Liant: Ou, alternativă vegană: Făină din sâmburi de roșcove
- Gust: De fructe, de nuci, de prăjituri sau chiar de condimente la alegere. Dar ce ai zice de busuioc, rozmarin sau lavandă?
Cum să faci înghețată fără mașină de înghețată
Crezi că ai nevoie de un aparat de înghețată pentru a face propria înghețată? Nu-i adevărat! Se poate foarte bine și fără. Pur și simplu amestecă toate ingredientele din rețeta aleasă de tine într-un recipient potrivit pentru înghețată și pune-l la congelator. Să luăm în considerare un timp de răcire de aproximativ cinci ore. Important: În timp ce compoziția se răcește ușor și se întărește, trebuie să o verifici o dată la 30 de minute. De îndată ce se formează primele cristale de gheață, se amestecă rapid și energic. În acest mod, distrugi cristalele de gheață și faci înghețata mai cremoasă. Dacă înghețata este încă prea moale, mai las-o puțin în congelator înainte de a o consuma. Avantajul clar al unei mașini de înghețată este că amestecă în locul tău!
Minunat de cremoasă și rapid de preparat: Aici găsești idei tari
Pentru a începe să produci înghețată, mai ai nevoie doar de o rețetă. Tot ce trebuie să mai faci acum este să alegi înghețata pentru a începe. De la apă cu gheață la sandvișuri și torturi de înghețată – aici găsești o selecție excelentă de rețete de înghețată pentru toate gusturile.
Cum să servești înghețată cu un design grozav
Intenționezi să-ți faci propria înghețată? Atunci treci pe lista de cumpărături de săptămâna viitoare niște forme specifice drăguțe. Acestea sunt disponibile în diferite modele: Pești, prințese sau chiar rachete, există ceva pentru fiecare gust și pentru fiecare petrecere tematică! Nu ai o mașină de înghețată și răcești compoziția într-un recipient alternativ? Încearcă să folosești borcane mici sau cupe cu un băț de lemn în ele, o soluție excelentă pentru a face înghețată delicioasă. Deci, ce mai aștepți?
Aluatul pentru clătite se coace în mod tradițional pe plăci circulare încălzite numite „crêpière” sau „bilig”. S-ar putea să le știi de la târguri, unde le poți găsi la fiecare tarabă cu clătite. Acasă poți pregăti clătite într-o tigaie de fontă sau în straturi. Totodată, poți cumpăra și tigăi sau plăci speciale pentru clătite. Acestea au o margine joasă, astfel încât clătita să poată aluneca direct din tigaie pe farfurie.
Știai de nice cream?
Nu ai propria mașină de înghețată și nu ai timp să o pregătești? Atunci poate că „nice cream”, o altă metodă super rapidă de a face înghețată, este exact ceea ce ți se potrivește. Această înghețată se bazează în principal pe fructe deja congelate, pe care le mărunțești cu ajutorul unui mixer de mână. Astfel, se evită procesul de agitare și congelare care necesită mult timp. Compoziția cu fructe este gata în doar câteva minute. Copiilor tăi le place să experimenteze? Atunci puteți combina diferite fructe congelate. Un avantaj pentru nice cream: În loc de zahăr rafinat, în înghețată se adaugă zahărul natural din fructe. Astfel, copiii tăi nu consumă doar zahăr, ci și vitaminele și substanțele nutritive pe care le conțin fructele. Tu decizi conținutul de zahăr și grăsime. Pentru versiunile cu puține calorii, poți folosi iaurt în loc de smântână, pentru a face înghețata mai cremoasă.