Se încarcă lista de magazine

Se încarcă...
Oferte afișate pentru

Ultimul magazin selectat

Strugurii: o gustare sănătoasă

Știai că și sâmburii strugurilor sunt buni pentru corpul nostru? Bacteriile și patogenii din stomac se atașează de sâmburi și astfel sunt eliminați odată cu aceștia. Așa că este bine să îi consumi, chiar dacă sunt puțin amărui. Află de aici tot ce trebuie să știi despre struguri!

Informații utile

Strugurii au următoarele proprietăți speciale

Struguri proaspeți, în detaliu

Strugurii sunt printre cele mai vechi plante cultivate din lume. Au fructe deschise sau închise la culoare, cu sau fără sâmburi. Când sunt coapte, fructele sunt foarte dulci. Fructele pot fi verzi sau gălbui, albastre sau roșii, rotunde sau ovale.

Cea mai mare parte din culturile de struguri este transformată în vin, aceștia numindu-se struguri de vin. Astfel, strugurii sunt comercializați ca struguri de vin sau struguri de masă. Strugurii de masă sunt mari și au coaja mai subțire decât cei de vin. Strugurii de masă închiși la culoare sunt mai dulci și mai aromați, sortimentele mai deschise la culoare sunt mai acrișoare.

Compartimentul cu semințe

Din cauza gustului amar al sâmburilor care influențează aroma dulce a strugurilor, anumite persoane evită strugurii. Astfel, există și struguri fără sâmburi. Câteva exemple de soiuri sunt Regal Seedless și Thompson Seedless (Sultanina). Strugurii de masă Sultanina sunt albi, fără sâmburi, și, prin uscarea lor, se produc stafidele.


Proveniență

De unde provin strugurii?

Strugurii de vin se cultivă pe toată perioada anului pe glob. Din iulie până în noiembrie, vin din Europa și Turcia. Începând cu octombrie, vin din Africa de Sud, Namibia, Brazilia și Chile.


Sezon

Când este sezonul strugurilor?

Sezonul strugurilor de vin din Europa ține din iulie până în noiembrie. În comerț, sunt disponibili pe toată perioada anului. Cresc în Italia, Grecia și Turcia, printre altele. Din octombrie, strugurii provin din Africa de Sud, Namibia, Brazilia și Chile.


Utilizare și depozitare

La ce pot fi folosiți strugurii și cum se depozitează?

Struguri proaspeți, în detaliu

Strugurii sunt delicioși simpli sau cu brânzeturi. Datorită conținutului ridicat de fructoză, sunt adevărate bombe de energie. Strugurii sunt foarte buni și pentru gemuri. De asemenea, merg foarte bine în torturi și tarte. Datorită conținutului ridicat de suc, se folosesc și pentru sucul de struguri.

Cum se păstrează strugurii

Strugurii copți se pot depozita pentru puțin timp la temperatura camerei, dar, în mod ideal, se consumă proaspeți. Atunci au cel mai bun gust. Se pot depozita în frigider, nespălați, până la o săptămână.


Rețete

La ce poți folosi strugurii


Ingrediente

Ce conțin strugurii

Strugurii sunt fructe foarte sănătoase, bogate în vitamine și minerale. Vitaminele E și B sunt benefice pentru piele și păr. Potasiul este bun pentru inimă și sistemul nervos. Calciul și fosforul sunt importante pentru articulații și dinți. Fierul este vital corpului nostru și ne face mai puternici. Chiar și sâmburii de struguri sunt sănătoși. Conțin substanțe importante.

Valoare nutritivă
 

kcal: 67 kcal

Carbohidrați: 15,2 g

Proteine: 0,7 g

Grăsimi: 0,3 g

Vitamine

 

Vitamina A: 1 µg

Vitamina B1: 0,05 mg

Vitamina B2: 0,03 mg

Vitamina B6: 0,07 mg

Vitamina C: 4 mg

Vitamina E: 0,7 mg

 

Minerale

 

Calciu: 12 mg

Fier: 0,5 mg

Potasiu: 192 mg

Magneziu: 9 mg

Sodiu: 2 mg