Se încarcă lista de magazine

Se încarcă...
Oferte afișate pentru

Ultimul magazin selectat

Cerealele: indispensabile în bucătărie

Cerealele reprezintă poate cel mai important aliment al omului. Diversitatea care rezultă din aceste produse este imensă. Grâul, orzul, secara, porumbul, ovăzul, meiul și spelta se întâlnesc, în mare parte, sub formă neprelucrată, însă cu cât sunt mai procesate, cu atât mai puțin evidente sunt ca ingredient în alimente.

Informații utile

Cerealele au următoarele proprietăți speciale

Fie că este vorba despre paste făinoase, müsli, pâine și chifle, nu ne mai putem imagina o alimentație fără cereale și produse din cereale. Alte produse din cereale sunt uruiala, amidonul, tărâțele, bulgurul, arpacașul, păsatul și fulgii. Cu cât produsul măcinat conține mai multe granule, cu atât alimentul fabricat din acesta conține mai multe ingrediente valoroase.

Diferite tipuri de cereale în detaliu

Făina este probabil cel mai cunoscut produs obținut din cereale. Producerea de făină a fost preluată de morari din generație în generație. Înainte de revoluția industrială, se foloseau mori de vânt și mori de apă pentru a acționa instrumentele de măcinat, în prezent, procesul este foarte tehnologizat. Spre deosebire de pietrele de moară istorice, în zilele noastre, se folosesc role pentru a măcina cerealele în particule foarte fine. Aceste particule sunt apoi cernute și verificate din nou pentru a obține o mărime uniformă la sfârșitul lanțului de producție.

Făina: un aliment de bază important

Făina reprezintă unul dintre alimentele de bază ale societății actuale. Este necesară pentru a coace produse din grâu, cum ar fi pâinea și chiflele, dar și dulciuri, cum ar fi prăjiturile și torturile. În plus, făina joacă un rol important ca aditiv pentru alte alimente, de exemplu, în producția de pesmet sau sosuri. În principiu, făina și produsele obținute din aceasta se numără printre cele mai importante componente ale piramidei alimentare și ar trebui să fie incluse în fiecare meniu. 


Proveniență

De unde provin cerealele?

Porumbul își are originea în America Latină, majoritatea soiurilor de cereale provin din Mesopotamia, iar orezul a fost cultivat în China. Toate soiurile de cereale s-au răspândit peste tot în lume. Grâul și făina din grâu reprezintă unele dintre cele mai vechi alimente. Cele mai vechi descoperiri datează de aproximativ 7800 de ani î.Hr. și provin în principal din regiunea Mesopotamiei. Sortimentele de cereale din ziua de azi provin din încrucișări de plante sălbatice din Orientul Apropiat (orz sălbatic, alac sălbatic, emmer sălbatic), care sunt precursorii cerealelor actuale, cum ar fi meiul, orzul, secara, ovăzul și grâul.


Sezon

Când este sezonul cerealelor?

Cerealele au perioade de recoltare diferite. Pe baza posibilității de depozitare, cerealele sunt disponibile pe tot parcursul anului.


Utilizare și depozitare

La ce pot fi folosite cerealele și cum se depozitează acestea?

Diferite tipuri de cereale în detaliu

Cerealele se pot folosi atât pentru coacere, cât și pentru gătit. Din spelta verde se pot face chiftele, iar din griș se poate obține un terci de cereale delicios, care poate fi rafinat cu fructe, de exemplu. Imaginația nu are limite atunci când vine vorba de prelucrarea făinii: Pâine, chifle, prăjituri, torturi și produse de panificație de mici dimensiuni, acestea sunt doar câteva idei. Cerealele trebuie depozitate într-un loc răcoros, întunecat și uscat, de preferință, în recipiente sigilate.


Ingrediente

Ce conțin cerealele

În ceea ce privește făina, se poate spune: Cu cât este măcinată o cantitate mai mare de cereale, cu atât există mai multă valoare nutritivă și mai multe ingrediente. Făina pură din grâu întreg ar fi cea mai sănătoasă făină din punct de vedere nutrițional, datorită conținutului absolut de minerale, vitamine și oligoelemente, dar nu este potrivită pentru toate produsele de panificație. Îi lipsește capacitatea de legare, numită și „proprietate adezivă”.