Se încarcă lista de magazine

Se încarcă...
Oferte afișate pentru

Ultimul magazin selectat

Grâul: o cereală importantă pentru pâine

Grâul este o cereală care este ușor de transformat în făină pentru fabricarea pâinii. Cu un gust blând și cu o cantitate mare de amidon și gluten, făina de grâu poate fi folosită de la torturi la pâine și paste făinoase, până la pesmeturi și sosuri.

Informații utile

Grâul are următoarele proprietăți speciale

Grâu în detaliu

Grâul atinge o înălțime cuprinsă între o jumătate de metru și un metru și este o cereală anuală. Paiele de grâu au o formă rotundă, iar culoarea boabelor este verde închisă. Grâul este alcătuit în proporție de 70% din amidon și de 10 până la 14% din proteine. Grâul are un gust blând. În ceea ce privește cultivarea, se face o distincție între grâul dur și grâul comun. În total, există peste 1000 de tipuri de grâu.


Proveniență

De unde provine grâul?

Grâul este una dintre cele mai vechi plante de cultură cunoscute. Grâul este originar din Orientul Apropiat. Predecesorii lui sunt grâul emmer și alacul. Intersectarea mai multor tipuri diferite de ierburi sălbatice cu grâul emmer au dus la nașterea grâului din ziua de azi.


Sezon

Când este sezonul grâului?

Grâul de vară este semănat primăvara, iar grâul de iarnă toamna. Ambele tipuri de grâu se recoltează întotdeauna vara.


Utilizare și depozitare

La ce poate fi folosit grâul și cum se depozitează acesta?

Grâu în detaliu

Grâul se găsește în multe alimente. Grâul se folosește în special la copt și este necesar pentru producția de pâine. În aceste condiții, grâul dur și grâul comun se prelucrează diferit. Pastele făinoase, cum ar fi tăițeii, se produc din grâu dur, din cauza conținutului ridicat de gluten. Pe de altă parte, făina pentru prăjituri și biscuiți, dar și pentru pâine și chifle, este făcută din grâu moale. În plus, grâul este o sursă de amidon care se întâlnește în multe alimente.

Cum se depozitează grâul

Cel mai important lucru în ceea ce privește depozitarea grâului este umiditatea aerului. Aceasta ar trebui să fie de 65%. Conținutul de umiditate al boabelor ar trebui să fie de aproximativ 14%. O temperatură de aproximativ 15 grade Celsius asigură un bun echilibru de umiditate. Pentru a depozita grâul chiar și pentru 20 ani, este nevoie de o cameră de depozitare care să aibă o umiditate mai mică de 12%. Cerealele trebuie să fie bine protejate împotriva umezelii și a căldurii, astfel încât să se păstreze capacitatea germinativă a boabelor de grâu.


Ingrediente

Ce conține grâul

Grâul conține multe vitamine sănătoase și substanțe nutritive valoroase. Grâul mai conține și fibre alimentare și minerale, care ar trebui să protejeze împotriva calculilor biliari și a bolilor cardiovasculare.

Valoare nutritivă
 

kcal: 297 kcal

Carbohidrați: 59,5 g

Proteine: 10,6 g

Grăsimi: 1,8 g

Vitamine

 

Vitamina A: 3 µg

Vitamina B1: 0,46 mg

Vitamina B2: 0,11 mg

Vitamina B6: 0,27 mg

Vitamina C: 0 mg

Vitamina E: 1,4 mg

 

Minerale

 

Calciu: 33 mg

Fier: 3,3 mg

Potasiu: 381 mg

Magneziu: 97 mg

Sodiu: 8 mg