Se încarcă lista de magazine

Se încarcă...
Oferte afișate pentru

Ultimul magazin selectat

Fulgii de ovăz: un aliment de bază sănătos

De la a cincea lună de viață până la bătrânețe, fulgii de ovăz sunt un aliment de bază important pentru toate etapele vieții și pot concura cu siguranță cu superalimente precum semințele de chia, quinoa și altele. 

Informații utile

Fulgii de ovăz au următoarele proprietăți speciale

Fulgi de ovăz în detaliu

Fulgii de ovăz fac parte din categoria grâului întreg, deoarece numai părțile necomestibile sunt îndepărtate în timpul producției. Boabele se pregătesc în diferite moduri și, în cele din urmă, sunt măcinate într-un tocător de cereale și apoi presate într-o mașină de presare. Fulgii de ovăz sunt bogați în fibre alimentare, în special beta-glucan.

Ovăzul conține gluten; acesta are o calitate ridicată de carbohidrați și proteine. 75% din grăsimile conținute sunt acizi grași nesaturați. Fulgii de ovăz se găsesc de obicei în trei tipuri: fulgi de ovăz fragezi, fulgi de ovăz mari, care se umflă mai încet și rămân tari și fulgi de ovăz extra fini, care pot fi amestecați în lichid. 


Proveniență

De unde provin fulgii de ovăz?

Fulgii de ovăz au fost consumați timp de secole ca hrană nutritivă de cei săraci sau ca masă sănătoasă pentru bolnavi. În ultimii ani, ovăzul s-a dovedit a fi important sub formă de granola sau datorită valorilor nutritive bogate, care sunt apreciate mai ales în domeniul fitnessului. Acest lucru a făcut ca ovăzul să fie inclus în categoria superalimentelor. Cele mai vechi dovezi ale cultivării ovăzului se găsesc în Elveția și în Germania, ambele cu peste 7000 de ani în urmă. 


Sezon

Când este sezonul fulgilor de ovăz?

Fulgii de ovăz sunt disponibili pe tot parcursul anului.


Utilizare și depozitare

La ce pot fi folosiți fulgii de ovăz și cum se depozitează aceștia?

Fulgi de ovăz în detaliu

Fulgii de ovăz sunt incredibil de versatili, iată câteva exemple: müsli la micul dejun, ovăz lăsat la rece peste noapte, terci, batoane müsli, panadă, în chiftele sau brioșe. Așadar, pot fi folosiți și pentru coacere. Ovăzul măcinat sub formă de făină nu este adecvat pentru coacere, dar poate fi folosit ca aditiv de coacere pentru alte tipuri de făină, dar și ca liant pentru sosuri. Cel mai bine depozitezi fulgii de ovăz într-un loc întunecat și închis ermetic.


Ingrediente

Ce conțin fulgii de ovăz

În timp ce terciul de ovăz a jucat un rol important ca masă principală în familiile muncitorești britanice, fulgii de ovăz sunt acum apreciați în conceptele nutriționale moderne datorită nutrienților valoroși. Prin urmare, fulgii de ovăz reprezintă un aliment sățios ieftin, care poate fi utilizat într-o varietate de moduri și care furnizează numeroși macronutrienți și fibre alimentare.

Valoare nutritivă
 

kcal: 348 kcal

Carbohidrați: 58,7 g

Proteine: 12,5 g

Grăsimi: 7 g

Vitamine

 

Vitamina A: 0 µg

Vitamina B1: 0,55 mg

Vitamina B2: 0,15 mg

Vitamina B6: 0,16 mg

Vitamina C: 0 mg

Vitamina E: 1,2 mg

 

Minerale

 

Calciu: 57 mg

Fier: 5,1 mg

Potasiu: 397 mg

Magneziu: 140 mg

Sodiu: 5 mg