Se încarcă lista de magazine

Se încarcă...
Oferte afișate pentru

Ultimul magazin selectat

Știuca: un pește comestibil, sărac în calorii

Știuca este o specie de pește răpitor, care trăiește în Europa, America de Nord și Asia de Nord. Culoarea diferă și este conformă habitatului, spatele este, în general, verde-albăstrui, iar culoarea se deschide din ce în ce mai mult până la burtă, care este albă. Peștele verde, măsliniu, cenușiu sau maroniu are adesea pete deschise la culoare, uneori prezintă și dungi verticale. 

Informații utile

Știuca are următoarele proprietăți speciale

Știucă proaspătă în detaliu

Știuca este un pește răpitor de apă dulce. Dimensiunea este în medie de 1 metru, dar poate ajunge și la lungimi de 1,30 metri. O știucă cântărește între 15 și maximum 19 kilograme. Știuca se hrănește cu diferite tipuri de pești, cu broaște și mamifere mici.

Pește comestibil, sărac în calorii, cu oase ascuțite.

Știuca este apreciată ca pește comestibil; cu toate acestea, are oase ascuțite, numite oase Y. Totuși, datorită poziției ordonate a celor două rânduri din spate, îndepărtarea oaselor nu reprezintă o problemă majoră și poate fi realizată cu puțin efort. Carnea de știucă este relativ uscată. Acest lucru se datorează conținutului scăzut de grăsimi, motiv pentru care acest pește este sărac în calorii.


Proveniență

De unde provine știuca?

Știuca provine doar din emisfera nordică a Pământului. Își are originea în SUA și Canada, dar trăiește și în Europa de Vest și de Est. În primul rând, habitatul știucii este în regiunile de mal ale mărilor, iazurilor și râurilor. Știuca se întâlnește, de exemplu, în lacul Constanța, în lacul Garda, în lacul Como, în lacul Zürich și în Loch Ness. Știucile se pescuiesc în habitatul lor natural. Creșterea este dificilă, deoarece știuca este un pește răpitor foarte agresiv, care își consideră chiar și propria specie ca fiind pradă și o atacă. Prin urmare, știuca nu poate fi ținută în bazinele de creștere.


Sezon

Când este sezonul știucii?

Știuca este disponibilă pe tot parcursul anului. Cu toate acestea, sezonul principal de pescuit este din luna iunie până în septembrie. Deoarece nu a fost clasificată drept pește periculos, știuca este inofensivă.


Utilizare și depozitare

La ce poate fi folosită știuca și cum se depozitează aceasta?

Știucă proaspătă în detaliu

Carnea de pește răpitor se prepară, de preferat, în formă de chifteluțe, așa-numitele „găluște de știucă”. Pentru ca peștele să nu fie atât de uscat, se poate fileta sau acri. Există nenumărate rețete delicioase pe bază de știucă. Exemple cunoscute sunt știuca a la Baden, știuca coaptă la cuptor, știuca în sos de capere, știuca în sos de smântână, știuca în vin alb, file de știucă cu ciuperci Champignon, crabi și file de știucă cu cartofi prăjiți.

Cum se depozitează știuca

În cazul în care știuca este încă proaspătă și crudă, aceasta trebuie preparată imediat. Pentru o depozitare scurtă (maximum o zi), peștele se pune în frigider. Trebuie să fie depozitat direct deasupra compartimentului pentru legume, deoarece acesta este cel mai rece loc. Desigur, este posibilă și înghețarea. Pentru a face acest lucru, ambalează știuca într-o pungă pentru congelare.


Ingrediente

Ce conține știuca

Știuca are un conținut scăzut de grăsimi și, ca toți peștii, este o sursă excelentă de proteine. De asemenea, este bogată în vitamina D. În plus, știuca asigură organismului substanțe minerale importante și este deosebit de potrivită ca aliment sărac în calorii în timpul unei diete.

Valoare nutritivă
 

kcal: 81 kcal

Carbohidrați: 0 g

Proteine: 18,4 g

Grăsimi: 0,9 g

Vitamine

 

Vitamina A: 15 µg

Vitamina B1: 0,09 mg

Vitamina B2: 0,06 mg

Vitamina B6: 0,15 mg

Vitamina C: 0 mg

Vitamina E: 0,7 mg

 

Minerale

 

Calciu: 20 mg

Fier: 0,6 mg

Potasiu: 304 mg

Magneziu: 25 mg

Sodiu: 74 mg