Se încarcă lista de magazine

Se încarcă...
Oferte afișate pentru

Ultimul magazin selectat

Champignon: slabe în carbohidrați, bogate în vitamina D

Champignon este o ciupercă comestibilă, care se poate confunda foarte ușor cu ciupercile otrăvitoare de primăvară cu frunze tuberoase din sălbăticie. Champignon face parte din categoria ciupercilor clasice cultivate – adică ciuperci cultivate în mod corespunzător. Este o ciupercă comestibilă foarte răspândită, care se folosește în numeroase feluri de mâncare.

Informații utile

Champignon au următoarele proprietăți speciale

Champignon proaspete în detaliu

Corpul ciupercii constă din pălărie și tulpină. Pielița netedă, fibroasă sau solzoasă care acoperă pălăria este uscată și de culoare albă, gălbuie sau maro. Striațiile strânse puternic sunt de culoare gri deschis până la roz la ciupercile tinere, iar, mai târziu, devin maro ciocolatiu până la negru purpuriu. Numele „Champignon” înseamnă „ciupercă” în limba franceză și, prin urmare, se referă, de asemenea, la semnificația culturală a plantei ciupercă. Champignon este strâns legată de istoria cultivării ciupercilor. La Champignon, deosebim între Champignon albe și Champignon brune. 


Proveniență

De unde provin Champignon?

Champignon este o plantă fungică comună care se poate găsi în multe locuri din Europa. De fapt, cultivarea ciupercilor în scopuri comestibile a început odată cu cele Champignon. Au fost cultivate pentru prima dată în Franța în anul 1750. Și, așa cum se întâmplă de obicei, norocul a jucat un rol foarte important. Astfel, într-o zi, grădinarii parizieni au descoperit Champignon albe în gunoiul de la grajdurile de pe terenurile lor. Grădinarii au descoperit rapid că ciupercile puteau fi cultivate în continuare. Deși nu a durat mult timp până când oamenii au realizat că aceste ciuperci, care se tem de lumină, preferă să crească în pivnițe și temnițe întunecate, abia la începutul secolului al XX-lea s-a dezvoltat o cultivare semnificativă a Champignon, așa cum o cunoaștem astăzi. 


Sezon

Când este sezonul Champignon?

Aici trebuie făcută o distincție între Champignon sălbatice și cele cultivate. Champignon sălbatice cresc mai ales după sezoanele ploioase. În afara pădurilor, acestea pot fi găsite pe câmpuri și pajiști, în special vara. Lunile iunie și octombrie sunt considerate perioade normale pentru Champignon sălbatice.

Ofertele noastre de legume proaspete

Oferte valabile în perioada 11.12.2024 - 17.12.2024


Utilizare și depozitare

La ce pot fi folosite Champignon și cum se depozitează acestea?

Champignon proaspete în detaliu

Champignon este cea mai comună ciupercă comestibilă, utilizată în diverse feluri de mâncare. Fie pe pizza, ca garnitură pentru paste sau în sosul de șnițel – Champignon se pot folosi în multe feluri. În același timp, aroma lor este suficient de intensă astfel încât acestea să poată fi servite ușor, gătite ca ingredient principal.

Cum se depozitează Champignon

Champignon sunt plante sensibile și, prin urmare, se pot strica rapid. Așadar, este importantă o depozitare adecvată. Căldura este defavorabilă în acest caz. În mod ideal, Champignon trebuie depozitate într-un loc rece și uscat. De exemplu, acestea se depozitează adesea în compartimentul de răcire al frigiderului. În cazul în care Champignon sunt ambalate într-un ambalaj etanș (de exemplu, din plastic), acesta trebuie îndepărtat și ciupercile trebuie înfășurate într-un prosop curat înainte de depozitare.


Rețete

Ce puteți găti cu Champignon


Ingrediente

Ce conțin Champignon 

Champignon proaspete în detaliu

Champignon sunt un ingredient relativ slab în calorii: conțin aproximativ 22 de calorii la 100 de grame. Acest lucru se datorează, de asemenea, faptului că acest tip de ciuperci este format din 91% apă și aproximativ 4% proteine. De asemenea, conține vitamine importante (de exemplu, vitamina K și D) și minerale precum fier, zinc și potasiu. 

Valori nutritive
 

kcal: 24 kcal

Carbohidrați: 0,56 g

Proteine: 4,11 g

Grăsimi: 0,25 g

Vitamine

 

Vitamina A: 0 µg

Vitamina B1: 0,09 mg

Vitamina B2: 0,42 mg

Vitamina B6: 0,06 mg

Vitamina C: 4,9 mg

Vitamina E: 0,08 mg

 

Minerale

 

Calciu: 11 mg

Fier: 1,19 mg

Potasiu: 390 mg

Magneziu: 14 mg

Sodiu: 8 mg