Se încarcă lista de magazine

Se încarcă...
Oferte afișate pentru

Ultimul magazin selectat

Păstrăvul scailor: o ciupercă regală comestibilă

Ciupercile de tip păstrăvul scailor sunt strâns înrudite cu ciupercile stridii, dar gustul și aspectul lor se aseamănă mai mult cu ciupercile porcini. Însă, în comparație cu ciupercile hribi, ciupercile de tip păstrăvul scailor pot fi și cultivate și sunt, prin urmare, o alternativă excelentă pentru preparatele cu ciuperci porcini.

Informații utile

Acestea sunt proprietățile speciale ale ciupercilor de tip păstrăvul scailor

Ciuperci de tip păstrăvul scailor proaspete în detaliu

Ciupercile de tip păstrăvul scailor se mai numesc și ciuperci regale, deoarece sunt strâns înrudite cu ciupercile stridii. Pălăriile brune, tari și tulpinile albe sunt groase și au o pulpă tare, asemănătoare ca aspect și gust cu ciupercile porcini și rămân tari chiar și după fierbere. Numele său provine de la faptul că aceasta crește relativ aproape de sol, pe arbuști sau rădăcini, pe „scaiul dracului” (Eryngium campestre). Datorită conținutului relativ ridicat de proteine, ciupercile de tip păstrăvul scailor sunt foarte potrivite pentru dietele vegetariene sau vegane. Pentru vegetarieni și vegani, ciupercile aromate reprezintă un înlocuitor al cărnii bogat în proteine, dar și extrem de gustos.

Ciupercile de tip păstrăvul scailor nu trebuie spălate, deoarece, la fel ca alte ciuperci, absorb ușor apa și își pierd aroma. Puteți să curățați pur și simplu pălăriile și tulpinile cu o periuță de ciuperci sau cu prosoape de bucătărie din hârtie și să îndepărtați capetele uscate ale tulpinii și gata! În plus, poți folosi tulpinile în întregime.


Proveniență

De unde provin ciupercile de tip păstrăvul scailor?

Ciuperca de tip păstrăvul scailor este originară din regiunea mediteraneană, unde crește pe rădăcini și ierburi. Ciupercile de tip păstrăvul scailor de pe piață sunt aproape exclusiv ciuperci de cultură. Avantajul: distanțe de transport scurte și o prospețime excelentă. Faptul că ciupercile de tip păstrăvul scailor costă puțin mai mult decât alte ciuperci de cultură, cum ar fi Champignon, se datorează, în principal, faptului că procesul de cultivare a acestor ciuperci fine este în mod cert mai costisitor. 


Sezon

Care este sezonul ciupercilor de tip păstrăvul scailor?

Ciupercile de tip păstrăvul scailor care ajung la vânzare provin, în cea mai mare parte, de la ferme de cultivare. În comparație cu ciupercile porcini, ciupercile de tip păstrăvul scailor foarte asemănătoare la gust sunt, prin urmare, disponibile pe tot parcursul anului, de o bună calitate în mod constant și la un preț mult mai mic.


Utilizare și depozitare

La ce pot fi folosite ciupercile de tip păstrăvul scailor și cum se depozitează acestea?

Ciuperci de tip păstrăvul scailor proaspete în detaliu

La fel ca alte ciuperci comestibile fine, cum ar fi ciupercile porcini sau ciupercile stridii, ciupercile de tip păstrăvul scailor se pot prepara în diferite feluri. Tăiate felii și rumenite puțin în unt sau ulei de măsline, puteți prepara rapid o tigaie delicioasă cu ciuperci sau o garnitură excelentă pentru multe feluri de mâncare cu carne, pește, pasăre, vânat sau miel. Aceste ciuperci versatile pot fi, de asemenea, prăjite, gătite pe grătar sau coapte. De exemplu, pentru a prepara mâncăruri aromate de legume, supe, risotto sau crêpes. Ciupercile de tip păstrăvul scailor sunt, de asemenea, foarte gustoase în stare crudă, de exemplu, tocate fin într-o salată sau cu ulei de măsline bun și puțin oțet ca un carpaccio mediteranean.

Cum se depozitează ciupercile de tip păstrăvul scailor

Din cauza conținutului ridicat de proteine, ciupercile de tip păstrăvul scailor pot fi depozitate doar pentru o perioadă scurtă. Ciupercile aromate proaspete sunt cele mai gustoase; dacă le înfășurați lejer într-un prosop umed, acestea se pot păstra și în compartimentul de legume al frigiderului timp de aproximativ o săptămână.

Dacă doriți să prelungiți durata de valabilitate a ciupercilor păstrăvul scailor, le puteți usca sau congela. Pentru a face acest lucru, curățați ciupercile, feliați-le și uscați-le sau puneți-le în recipiente adecvate la congelator. Acestea se vor păstra timp de până la opt luni.


Ingrediente

Ce conțin ciupercile de tip păstrăvul scailor

Ciupercile de tip păstrăvul scailor sunt sănătoase, sărace în calorii și conțin o mulțime de vitamine B3 și B5, care sunt foarte importante pentru sistemul nervos.