Se încarcă lista de magazine

Se încarcă...
Oferte afișate pentru

Ultimul magazin selectat

Ciupercile stridii: nobile și aromate

Ciupercile stridii se mai numesc și „ciuperci de vițel” și sunt printre cele mai populare ciuperci comestibile din întreaga lume. Aroma picantă a ciupercilor comestibile cărnoase, în formă de cochilie, amintește, într-adevăr, de carnea de vițel. 

Informații utile

Ciupercile stridii au următoarele proprietăți speciale 

Ciuperci stridii proaspete în detaliu

Ciupercile stridii au o pălărie în formă de cochilie cu un diametru de aproximativ 4 până la 10 centimetri, dar pot crește și până la 20 de centimetri. Culoarea ciupercilor stridii variază de la bej deschis la gri și maro. Atât pălăria, cât și tulpina, pot fi consumate și au un gust la fel de delicios.

Ciupercile stridii nobile își iau denumirea de la forma de creștere a coloniilor lor, care amintesc de bancurile de stridii. De altfel, puful alb de pe pălăria ciupercii nu este mucegai, ci ciuperca propriu-zisă. Este ceva tipic pentru Pleurotus și nu este un semn că ciuperca stridie este stricată sau de proastă calitate.


Proveniență

De unde provin ciupercile stridii?

Locul de origine al ciupercilor este Asia de Sud-Est, unde acestea se dezvoltă, în principal, pe fagi sau pe lemn putrezit. Majoritatea ciupercilor stridii comercializate provin din culturi germane sau europene. În acest scop, sacii de substrat sunt amestecați cu spori de ciuperci, pe care se dezvoltă apoi ciupercile aromatice. Prin urmare, ciupercile stridii nu sunt sezoniere și se pot recolta și consuma proaspete pe tot parcursul anului. 


Sezon

Când este sezonul ciupercilor stridii?

Ciupercile stridii cultivate sunt disponibile pe tot parcursul anului și au o calitate constantă. Oricine dorește să culeagă de unul singur ciupercile comestibile delicioase ar trebui să fie un bun cunoscător al ciupercilor. Se găsesc în special pe lemnul mort al arborilor foioși, cum ar fi fagul.


Utilizare și depozitare

La ce pot fi folosite ciupercile stridii și cum se depozitează acestea?

Ciuperci stridii proaspete în detaliu

Ciupercile stridii au un gust foarte aromat și sunt incredibil de versatile. Ca garnitură pentru preparate din carne și paste sau orez, pane, la grătar sau prăjite, în supe sau sosuri, ca umplutură în tortellini sau alte găluște – nu există aproape niciun fel de mâncare pe care ciupercile Pleurotus fine să nu îl facă și mai fin. Se pot consuma ciupercile stridii și crude? Răspunsul poate varia. Ciupercile stridii de cultură nu prezintă niciun risc în general, dar, atunci când le preparați, trebuie să țineți cont de faptul că ciupercile stridii sunt mult mai ușor de digerat atunci când sunt gătite. Important: Ciupercile stridii trebuie să fie periate ușor cu o perie pentru ciuperci și tăiate chiar înainte de preparare, pentru a nu le reduce inutil termenul de valabilitate.

Acest lucru trebuie avut în vedere la depozitarea ciupercilor stridii

 

La fel ca toate ciupercile, ciupercile stridii conțin multă apă și sunt foarte sensibile la căldură, presiune și lumină. Prin urmare, pentru a mări perioada de păstrare, ciupercile stridii ar trebui să fie depozitate în vrac la frigider. Dacă se dorește păstrarea ciupercilor stridii pentru mai mult de câteva zile, este mai bine ca acestea să fie uscate sau congelate. 


Ingrediente

Ce conțin ciupercile stridii

Ciupercile stridii sunt sănătoase, au un nivel redus de calorii și conțin nutrienți importanți. Ciupercile fine conțin multe vitamine din complexul B, acid folic, precum și potasiu și fosfor și au, de asemenea, un efect digestiv, datorită fibrelor alimentare.

Valori nutritive
 

kcal: 900 kcal

Carbohidrați: 0 g

Proteine: 0 g

Grăsimi: 100 g

Vitamine

 

Vitamina A: 0 µg

Vitamina B1: 0 mg

Vitamina B2: 0 mg

Vitamina B6: 0 mg

Vitamina C: 000 mg

Vitamina E: 000 mg

 

Minerale

 

Calciu: 00 mg

Fier: 00 mg

Potasiu: 100 mg

Magneziu: 00 mg

Sodiu: 00 mg