Se încarcă lista de magazine

Se încarcă...
Oferte afișate pentru

Ultimul magazin selectat

Ciuperca Morchella: nesofisticată, dar gustoasă

Ciupercile Morchella sunt destul de neobișnuite din punct de vedere vizual și sunt formate din mai multe camere tubulare goale, numite și lamele. Interiorul ciupercilor Morchella este întotdeauna gol. Acestea se găsesc în pădure, pe pământ sau printre arbuști sălbatici. 

Informații utile

Ciupercile Morchella au următoarele proprietăți speciale 

Ciuperci Morchella proaspete în detaliu

O trăsătură caracteristică a ciupercilor Morchella este aspectul lor. Acestea au o tulpină lungă care se îmbină cu pălăria tipică a ciupercii. Atât tulpina, cât și pălăria, au un corp gol comun. Dacă adunați singuri ciuperci Morchella, trebuie să aveți grijă să nu le confundați cu cele din soiul zbârciogul gras, care sunt foarte otrăvitoare. De altfel, experții compară căutarea complexă și îndelungată a acestor ciuperci cu cea, și mai complexă, a trufelor. 

În prezent, se cunosc peste 15 soiuri diferite de Morchella, dintre care majoritatea diferă prin formă, mărime și culoare. Cele mai populare și mai bune soiuri de ciuperci Morchella comestibile includ Morchella ascuțită, care își datorează numele formei ascuțite a pălăriei sale, și Morchella esculenta comestibilă. Cu cât sunt mai închise la culoare, cu atât sunt mai aromate. 


Proveniență

De unde provin ciupercile Morchella?

Din cauza aspectului lor neobișnuit și a senzației „lipicioase” din gură, multe persoane evită să mănânce ciuperci Morchella în mod regulat. Cu toate acestea, puține persoane sunt conștiente de faptul că ciupercile Morchella conțin multe vitamine și, prin urmare, sunt foarte sănătoase. Cei mai mulți oameni descoperă ciupercile Morchella prin intermediul vizitelor la restaurantele asiatice. Asiaticii folosesc ciuperca în cantități generoase în multe feluri de mâncare. Ciupercile Morchella sunt importate în special din Turcia. 


Sezon

Când este sezonul ciupercilor Morchella?

Ciupercile Morchella se pot găsi în multe locuri, cum ar fi pădurile riverane, pajiștile bogate în humus sau sub frasini. Acestea se găsesc de obicei în grupuri mici sau individual. Ele nu se pot cultiva încă. Sezonul ciupercilor este relativ scurt și se pot culege în stare proaspătă doar din aprilie până la sfârșitul lunii mai sau începutul lunii iunie.


Utilizare și depozitare

La ce se pot folosi ciupercile Morchella și cum se depozitează acestea?

Ciuperci Morchella proaspete în detaliu

Este important ca ciupercile Morchella să fie întotdeauna încălzite și să nu fie niciodată consumate în stare crudă, deoarece acestea sunt otrăvitoare când sunt în stare crudă. Otrava ciupercilor poate deveni inofensivă doar prin încălzirea sau uscarea acestora pentru o perioadă îndelungată. Din cauza sezonului lor relativ scurt, acestea nu sunt întotdeauna disponibile în stare proaspătă. Totuși, acest lucru nu reprezintă o problemă, deoarece ciupercile pot fi uscate perfect și nu-și pierd din aromă. Deoarece ciupercile Morchella au un gust destul de neutru și totuși foarte sănătos, sunt potrivite pentru a fi folosite în combinație cu multe ingrediente.

Cum se depozitează ciupercile Morchella

Ciupercile Morchella în stare proaspătă se păstrează cel mai bine pe un prosop, una lângă cealaltă, la frigider. De regulă, se aplică următoarele: Cu cât sunt consumate mai repede ciupercile Morchella proaspete, cu atât sunt mai gustoase. Dacă aveți prea multe ciuperci, acestea se pot usca cu ușurință în cuptor, la o temperatură de exact 50 °C. Astfel, ciupercile Morchella vor rezista mult mai mult timp.


Ingrediente

Ce conțin ciupercile Morchella

Ciupercile Morchella sunt unele dintre cele mai sănătoase ciuperci comestibile și conțin multe proteine și magneziu, fiind, totodată, foarte sărace în calorii și grăsimi. Acestea sunt ideale pentru prepararea mâncărurilor cu conținut scăzut de carbohidrați, sunt benefice pentru intestine și oferă o senzație de sațietate de lungă durată.

Valori nutritive
 

kcal: 28 kcal

Carbohidrați: 0,5 g

Proteine: 2,49 g

Grăsimi: 0,32 g

Vitamine

 

Vitamina A: 0 µg

Vitamina B1: 0,13 mg

Vitamina B2: 0,06 mg

Vitamina B6: 0,05 mg

Vitamina C: 5 mg

Vitamina E: 0,05 mg

 

Minerale

 

Calciu: 11 mg

Fier: 1,2 mg

Potasiu: 390 mg

Magneziu: 16 mg

Sodiu: 2 mg