Se încarcă lista de magazine

Se încarcă...
Oferte afișate pentru

Ultimul magazin selectat

Apa infuzată: apă cu ceva în plus

Această băutură sănătoasă este doar apă. Cu toate acestea, are un gust diferit. Dacă ți se pare că apa simplă este prea fadă, atunci îți recomandăm un pahar de apă infuzată. Află de aici rețete delicioase și sfaturi utile.

Mai multe pahare umplute cu apă, pe o farfurie albastru deschis. Sunt servite cu felii de grepfrut, rozmarin și paie albastre.
© Kaufland

Conținutul pe scurt

  • Apa infuzată te va ajuta să consumi cantitatea minimă de apă recomandată zilnic, respectiv 1,5 litri.
  • Cu excepția unor cantități mici de fructoză, nu conține zahăr și este perfectă pentru cei care nu vor să consume dulciuri.
  • În acest articol îți vom prezenta sfaturi de decor pentru servire și idei de rețete.
Definiție

Ce este apa infuzată?

Apa aromată este foarte simplu de preparat. Această băutură răcoritoare constă din unul sau mai multe ingrediente aromatice și apa în care acestea au fost infuzate. Este vorba despre fructe, legume sau ierburi aromatice în cantități mici, care oferă puțin gust apei. Chiar și apa pură conține minerale utile corpului nostru. Apa cu arome este o alternativă complet naturală la limonadă sau la alte băuturi răcoritoare, care seamănă puțin cu un cocktail și te ajută să consumi cantitatea minimă de lichide recomandată. 


Posibilități

Diferența dintre apa infuzată și alte băuturi

Spre deosebire de limonadă sau de ceaiul cu gheață, apa infuzată este o băutură răcoritoare fără zahăr și siropuri. Gustul său provine de la fructele din apă, care o îndulcesc ușor sau care îi oferă o aromă acrișoară, în cazul variantelor cu lămâie. Ingredientele precum lămâia, limetele sau castraveții sunt răcoritoare în zilele de vară sau după sport, iar fructele și fructele de pădure îi dau o notă dulce. Apa se poate combina și cu ierburi aromatice, precum salvia și rozmarinul, lămâiță sau mentă pentru prospețime ori lavandă și trandafiri pentru o notă fructată. Ghimbirul este, de asemenea, delicios pentru infuzarea apei, datorită gustului său iute. Uleiurile esențiale din ghimbir, ce se dizolvă în apă, îi oferă un gust deosebit.


Sfaturi

Află de aici sfaturi practice

Rețeta de bază pentru această băutură răcoritoare naturală este foarte simplă. Alege ingrediente care îți plac și adaugă apă plată sau minerală peste acestea. Mai jos îți oferim câteva sfaturi privind cumpărăturile, pregătirea sau folosirea fructelor pe care le ai deja acasă:

  • Alege ingrediente de calitate: În cazul citricelor, coaja trebuie să fie comestibilă. 
  • Pentru ingrediente mai neobișnuite, precum petalele de trandafir, asigură-te că plantele sunt bio și nu au fost stropite cu pesticide.
  • Important: Spală ingredientele înainte de a le pune în apă. Poți folosi fructe de pădure sau ierburi aromatice culese din grădină.
  • Vara poți folosi apă filtrată de la frigider. Cu cât ingredientele vor sta mai mult în apă, cu atât aceasta va fi mai aromată.
  • Dacă preferi apa minerală, redu timpul de infuzare. Astfel apa va fi mai acidulată. 
  • Un alt avantaj: Poți consuma această apă aromatizată și bogată în vitamine pe tot parcursul zilei.
  • După ce ai băut apa, nu trebuie să arunci fructele: Le poți mânca la final sau poți face un smoothie de fructe.
  • Nu lăsa fructele în apă mai mult de o zi, deoarece pot fermenta.

Rețete

Idei de rețete: apă infuzată în patru feluri diferite

Vrei să știi ce ingrediente ar trebui să pui pe lista de cumpărături? Mai jos îți vom oferi câteva rețete rapide și răcoritoare.

Apă cu lămâie și castraveți

Castraveții și lămâia oferă o aromă ușor acrișoară acestei rețete delicioase și răcoritoare. Folosește doar lămâi bio sau cu coajă comestibilă. Poți zdrobi citricele, precum lămâile și limetele, într-un mojar, la fel ca pentru Caipirinha, doar că fără zahăr și alcool.

Căpșune și mentă 

La finalul unei zile lungi, când te relaxezi pe balcon, încearcă această combinație cu mentă și căpșune, aproape ca un mojito. Poți folosi felii de limete în locul feliilor de lămâie, pentru a semăna și mai mult cu mojito. Vei simți aroma verii în această băutură răcoritoare preparată în casă. În cele din urmă, mănâncă căpșunele.

Rozmarin și grepfrut

Dacă nu îți plac aromele dulci, poți prepara apă cu arome, folosind o combinație de rozmarin și grepfrut. Ambele au un gust ușor amărui și se potrivesc de minune. Nu contează dacă vei folosi grepfrut roșu sau roz, ambele sunt sănătoase: grepfrutul este bogat în vitamina C, iar rozmarinul este benefic sistemului vascular și ajută circulația sângelui.


Avantaje

Plusvaloare:  motivele pentru a consuma apă infuzată

Apa infuzată are multe avantaje. Cel mai important dintre acestea este și cel mai evident: mai puține calorii și mai puțin zahăr. Fructele, o bucată de ghimbir sau ierburile aromatice proaspete oferă o aromă unică. De asemenea, îți poți asigura o porție suplimentară de vitamine, minerale și antioxidanți, folosind ingrediente de sezon. Cantitatea minimă zilnică de apă necesară unui om este de 1,5 litri, dar unii dintre noi o consumă mai greu. Pentru copii, cei care nu consumă alcool sau cei care, pur și simplu, consideră că apa este fadă, această soluție ar putea fi perfectă pentru a crește cantitatea de apă consumată zilnic. În plus, arată și foarte bine. Dacă vrei să îți servești musafirii invitați la o petrecere în grădină cu o băutură fără alcool cu rozmarin și o mică umbreluță, aceste rețete de apă infuzată sunt soluția ideală pentru vară. 


Servire

Servește băuturile cu stil

Pentru a atrage toate privirile, poți servi băutura ca un cocktail. Ai nevoie doar de câteva ierburi aromatice proaspete, câteva fructe de pădure și o bucată de ghimbir, cuburi de gheață, apă și gata, apa infuzată este gata! Afinele vor oferi apei o culoare frumoasă, dar și pepenele galben va arăta bine, mai ales tăiat în cuburi egale. Lămâile și portocalele feliate nu pot lipsi pentru cei care preferă aromele mai acrișoare. Apa va arăta foarte bine chiar și într-un borcan. Pune apa infuzată într-o carafă pentru a-ți impresiona oaspeții. Pentru un bufet suedez sau un grătar, îți recomandăm să pui apa infuzată într-un dozator cu robinet. În plus, există și carafe speciale pentru infuzii, în care poți adăuga ierburi aromatice și fructe fără ca acestea să ajungă apoi în pahar. Dacă vrei ca apa să preia gustul de fructe, dar nu vrei să ai și bucăți de fructe în pahar, poți folosi și o sită pentru ceai.