Se încarcă lista de magazine

Se încarcă...
Oferte afișate pentru

Ultimul magazin selectat

Simplu și rapid: rețete ușoare pentru oricine

Rețetele ușoare sunt o nouă tendință alimentară apreciată în toată lumea. Nu este de mirare, deoarece mâncărurile sunt delicioase și ușor de preparat. Află de aici rețete și sfaturi interesante, dar și cum poți crea mâncăruri variate.

Un bol fotografiat de sus, cu paste, diverse legume și cărnuri.
© Kaufland

Conținutul pe scurt

  • Preparare rapidă cu puține vase de spălat: trendul rețetelor ușoare și gustoase are doar avantaje.
  • Nu ai cum să te plictisești: cu această metodă de preparare, poți pune în aplicare numeroase variații.
  • Află de aici cele mai delicioase rețete ușoare de mâncare: Încearcă-le și tu!
Semnificație

Ce presupune gătirea într-un singur vas?

Pentru aceste rețete, ai nevoie de un singur vas de gătit. Nu ai nevoie de alte accesorii sau alte vase. În acest mod, poți prepara o gamă foarte variată de alimente, deci nu se pune problema de a te plictisi de mâncare. În timpul procesului de gătire, aromele ingredientelor individuale se vor combina. Pentru a avea succes, este important să cunoști timpii de gătire ai diferitelor ingrediente și necesarul de lichid pentru fiecare rețetă. 


Origine

Tendințele au început cu pastele cu feta la cuptor

Nu contează pe ce platforme ești activ: rețetele ușoare folosind un singur vas de gătit nu pot fi ignorate. Pastele cu feta la cuptor se numără printre cele mai populare și bine cunoscute astfel de preparate: Acum există foarte multe variații ale acestei rețete, dar în principiu, conține paste, ulei de măsline, ceapă tăiată, usturoi, feta și roșii cherry. Cu excepția pastelor (de obicei se folosesc paste farfalle), toate ingredientele sunt puse într-o tavă și apoi coapte la cuptor la 200 de grade, timp de 30 sau 40 de minute.

La final, scoate ingredientele din tavă și amestecă-le cu pastele fierte separat. Asezonează totul cu sare și piper și gata, mâncarea este gata. Practic, pentru cea mai cunoscută rețetă ușoară din lume, ai nevoie de două vase: o tavă pentru copt și o oală în care să fierbi pastele. Dacă dorești, poți folosi și paste fierte în prealabil, astfel va dura și mai puțin. Mai jos vei îți vom prezenta mai multe rețete ușoare și rapide pentru începători, pentru paste sau alte feluri de mâncare.


Rețete ușoare de paste

Rețete ușoare cu paste: cum procedezi

Mai jos îți vom prezenta o rețetă cu adevărat deosebită. Aceste paste conțin ardei gras, cârnați, smântână, ierburi aromatice proaspete și o mică porție de parmezan. Cel mai grozav lucru este că poți găti pastele în același vas cu restul ingredientelor deja tăiate, alături de smântână și apă, până când pastele sunt al dente. Desigur, odată ce te obișnuiești cu procesul de preparare, poți modifica ingredientele în funcție de preferințele tale. În loc de cabanos, poți folosi tofu sau ciuperci, dacă dorești o variantă fără carne. În loc de smântână, poți folosi lapte de cocos. Încearcă și tu!


Avantaje

Care sunt avantajele rețetelor ușoare?

Rețetele de mâncare ușoare nu sunt degeaba o tendință alimentară. În sfârșit sunt apreciate și cele mai simple rețete. Această formă de preparare are numai avantaje și îți va face viața mai ușoară. După spălare și tăiere, toate ingredientele ajung în aceeași oală. În funcție de rețetă, le poți adăuga pe toate odată sau, dacă timpii de gătire variază, le vei adăuga pe rând. Lasă apoi totul la gătit la foc mediu și timpul petrecut în bucătărie nu va mai fi o corvoadă. În plus, nu vei murdări multe vase. Gătitul poate fi distractiv, dar spălatul vaselor nu este niciodată interesant. Cu aceste rețete ușoare și rapide, nu vei murdări bucătăria. În plus, acestea sunt o adevărată explozie de gust, deoarece orezul, cartofii sau pastele folosite ca bază a rețetei se vor îmbiba cu toate aromele celorlalte ingrediente. Astfel, aromele vor fi intense. De asemenea, deoarece nu arunci lichidul folosit la fierbere, se vor păstra toate substanțele nutritive. Nu se vor pierde în apa de gătit, ci vor deveni parte din sos. Un alt avantaj: Poți găti mâncarea în prealabil și, astfel, vei dispune de mai mult timp a doua zi, de exemplu, dacă vei avea musafiri sau dacă ai nevoie de un prânz rapid la birou. Poți porționa mâncarea și apoi o poți congela și dezgheța ulterior la microunde când vei dori să o consumi.


Ingrediente de bază

Rețete ușoare: încearcă să ai mereu în casă aceste ingrediente de bază

O rețetă ușoară, cu doar câteva ingrediente simple. Ce alegi să faci? Următoarele ingrediente ar trebui să fie întotdeauna pe lista ta de cumpărături, pentru a le avea mereu la îndemână. Mai jos ai o listă de opțiuni posibile:

  • Baza acestor rețete este formată din mâncăruri sățioase, deci din carbohidrați. Nu trebuie să folosești întotdeauna doar paste, precum spaghete, penne, linguine sau farfalle, poți folosi chiar și orez. Alte alternative hrănitoare sunt hrișca, quinoa, cartofii, fasolea, lintea sau cușcuș. 
  • Legumele proaspăt tăiate oferă aromă și culoare preparatelor: dovleacul, morcovii, ciupercile, zucchini, ceapa, broccoli, spanacul, porumbul, roșiile și usturoiul. Desigur, poți folosi și legume congelate sau roșii la conservă.
  • Pentru a crea arome puternice într-un timp scurt, folosește ingrediente cu gust puternic. Poți folosi, printre altele. parmezan, roșii uscate, sardine, capere sau măsline tăiate fin și adăugate în sos, pentru a da alimentelor un gust deosebit.
  • Aroma poate fi influențată și prin adăugarea condimentelor și ierburilor aromatice. Nu uita niciodată de sare și piper. Ierburile aromatice congelate, de exemplu, busuiocul, pătrunjelul sau ceapa verde, oferă o aromă proaspătă oricărei mâncări. Folosește muștar, condimente, pastă de curry sau sos de soia pentru o notă specială. Finalizează totul cu o porție de brânză rasă.
  • La fel ca în cazul altor paste, și acestea pot fi vegetariene sau vegane: poți folosi ciuperci Champignon, jackfruit, vinete sau tofu. Dacă dorești, poți adăuga și alimente de origine animală, precum pui, carne tocată, bacon, ton, creveți sau somon.
  • Este esențial să ai destule lichide: adepții minimalismului folosesc cantitatea de apă cu sare minimă necesară pentru gătirea alimentelor de bază. Cu toate acestea, gustul va fi mai bogat dacă vei folosi smântână, supă concentrată, lapte, lapte de cocos sau chiar și vin.

Rețete

Idei de rețete: tendințe noi și rețete clasice

După cum poți vedea, există nenumărate opțiuni de mâncare sănătoasă cu rețete ușoare. Cu toate acestea, o mulțime de rețete clasice se potrivesc perfect acestei tendințe alimentare, chiar dacă nu te-ai gândit imediat la ele. De exemplu, Chili con Carne, curry, Mac and Cheese sau risotto. Dacă vrei să afli cum poți găti în cel mai scurt timp rețete delicioase, inspiră-te din rețetele noastre. Vei găsi ceva indiferent de regimul alimentar.

Îți este poftă de o rețetă ușoară? Noi îți oferim o sursă de inspirație.


Sfaturi

Cum să eviți greșelile

Rețetele care folosesc un singur vas sunt perfecte pentru cei care învață să gătească. Chiar dacă rețetele sunt simple, există câteva greșeli pe care le-ai putea face. Noi te vom învăța să le eviți. 

  1. Folosește cantitatea de lichid din rețetă. Dacă pui prea puțin lichid, pastele nu se vor fierbe. Dacă pui prea mult, vei face o supă. Dacă va trebui să mai scurgi lichid, există riscul să murdărești bucătăria și, în plus, vei pierde substanțe nutritive importante.
  2. Trebuie să cunoști timpii de gătire ai fiecărui aliment. Dacă pastele vor sta prea mult la fiert pentru că încă nu este gata dovleacul, se vor înmuia prea mult. Astfel, se aplică următoarea regulă: ingredientele cu cel mai lung timp de gătire intră primele în oală. La început, este recomandat să respecți toate indicațiile rețetei. În timp, vei învăța să aproximezi timpii de gătire.
  3. Amestecă mâncarea în mod regulat. Astfel alimentele nu se vor lipi de oală și nu se vor arde.
  4. În funcție de rețetă, folosește o oală sau o tavă mare, pentru a avea suficient loc pentru toate ingredientele. Volumele sunt dificil de estimat, mai ales de către începători.
  5. Ingredientele trebuie tăiate în bucăți mici. Astfel, vor fi mai ușor de mâncat, se vor găti mai repede și vor ocupa mai puțin spațiu în oală.

Fără carbohidrați

Rețete ușoare fără carbohidrați

Poți prepara astfel de rețete chiar dacă urmezi o dietă fără carbohidrați. În locul carbohidraților, de exemplu, în cazul rețetelor cu paste sau orez, poți folosi rețete ușoare cu legume, cu cantități reduse de carbohidrați. În schimb, cantitatea de grăsimi și de proteine va fi mai ridicată. Ce spui de un curcan la cuptor cu morcovi și ardei gras? Sau de o tocană cremoasă cu roșii, zucchini sau vinete? Adaugă și niște curcan, pui sau somon sau alternative vegane, precum ciuperci Champignon sau tofu. Mai adaugă puțin busuioc proaspăt și o porție generoasă de brânză rasă și versiunea fără carbohidrați, delicioasă și sățioasă, va fi gata în cel mai scurt timp! Sfat:  Dacă îți este poftă de paste, poți adăuga paste din zucchini.