Se încarcă lista de magazine

Se încarcă...
Oferte afișate pentru

Ultimul magazin selectat

10 rețete cu dovleac pe care nu le știai

De la mâncăruri sărate la cele dulci: dovleacul este foarte versatil. Supa de dovleac se numără printre preparatele clasice. Cu toate acestea, există mai multe rețete cu dovleac. Sigur nu ai auzit de unele dintre ele: nu sunt doar delicioase, sunt chiar extraordinare. Află de aici cele mai bune și creative rețete, precum și sfaturi pentru a pregăti mâncăruri cu dovleac.

O plăcintă cu dovleac decorată cu trei felii de portocală, într-o formă pentru tarte de culoare neagră, așezată central pe un tocător de lemn, văzută de sus. În stânga se poate vedea un prosop de bucătărie albastru, în dreapta jos se pot vedea fructe feliate.
© Kaufland

Conținutul pe scurt

  • Dovleacul nu este numai delicios, ci este și bogat în minerale.
  • Este și mult mai versatil decât credeai.
  • De la rulade la smoothie-uri: află de aici cele mai apreciate rețete.
  • Coace puțin dovleacul la cuptor, pentru a-l tăia mai ușor. Află mai multe sfaturi de aici.
Informații utile

Află tot ce trebuie să știi despre acest fruct.

Fie că vorbim despre o plăcintă de dovleac, supă cremă de dovleac sau dovleac umplut, poți folosi tipuri diferite, în funcție de sezon și rețetă. Vara și toamna este sezonul lor, când poți găsi diverse soiuri. Varietățile de iarnă se cultivă toamna, inclusiv Hokkaido, foarte apreciat, datorită cojii sale comestibile, dar și cel de plăcintă, a cărui coajă este, de asemenea, comestibilă. Soiurile de vară sau de grădină sunt mai mici și se culeg la mijlocul anului, înainte de a se coace. Printre acestea se numără și dovleacul pentru spaghete, care și-a căpătat numele datorită faptului că pulpa sa se desprinde fâșii după ce este gătită. Din cauza conținutului ridicat de apă, au puține calorii, dar sunt bogați în fibrele necesare unei digestii sănătoase. De asemenea, sunt bogați în substanțe nutritive, precum potasiu, vitamina A și carotinoide, benefice corpului uman. Știai că și zucchini face parte din familia dovlecilor de grădină? Sunt ideali dacă dorești o dietă cu puține calorii. Poți folosi instrumentul de curățare a cartofilor, pentru a face tăieței de zucchini și vei avea astfel o opțiune fără carbohidrați. 


Preparare

Cum se pregătește: Află de aici

Desigur, dovlecii sunt delicioși, dar uneori sunt greu de pregătit. Tăierea lor poate presupune un efort considerabil, mai ales în cazul soiurilor mai mari, cu fructe mari. Cum să procedezi: Taie-l întâi în jumătate cu un cuțit mare, apoi taie codița. Decojește acum jumătățile de sus până jos, folosind un cuțit. Îndepărtează fibrele și semințele cu o lingură. Dacă sărezi semințele și le lași la uscat peste noapte pe o hârtie de copt, a doua zi vei avea o gustare delicioasă și sănătoasă gata preparată. Dacă nu vrei să folosești tot fructul, poți depozita porțiile rămase la frigider timp de câteva zile.

Sfat: Dacă ai probleme în a tăia fructul în jumătate, îți recomandăm să pornești cuptorul. Coace-l la 150 de grade timp de jumătate de oră, iar apoi se va putea tăia cu ușurință. Cei de dimensiuni mai mici se pot fierbe în apă pentru puțin timp. Dacă nu vrei să îi decojești, folosește soiuri cu coaja comestibilă. Printre acestea se numără Hokkaido și soiul de plăcintă: spală-l bine, îndepărtează orice zone decolorate și apoi urmărește rețeta.


Idei de rețete

Rețete extravagante? Noi îți prezentăm 10 idei creative!

Nimeni nu poate refuza o supă de dovleac caldă, dovleac copt sau chiar o lasagna. Dar mai există și alte rețete cu dovleac originale, pe care probabil nu le-ai încercat sau gătit până acum. Dacă vrei să te surprinzi atât pe tine, cât și pe cei din jur, tot ce trebuie să faci este să încerci una dintre cele 10 idei de rețete de mai jos. Sperăm să îți placă!

Bile portocalii

Arancini sunt originare din gastronomia siciliană. Și-au căpătat numele de la forma și culoarea lor, asemănătoare unor mici portocale. Aceste bile din orez prăjite, date mai întâi prin ou și parmezan, sunt umplute, de regulă, cu carne. Noi îți oferim o variantă vegetariană cu Hokkaido. Pot fi servite calde ca aperitiv pentru o seară cu mâncare italiană.                                                                                                                                                   

Încearcă o ruladă

Deseori, acest fruct portocaliu este ingredientul principal în preparatele vegetariene, deoarece nu are nevoie de pește sau pui pentru a fi sățios. În această rețetă, are două roluri: semințele crocante adăugate în umplutura din brânză dulce, ierburi aromatice proaspete și somon afumat, precum și piureul din rulada cu dovleac. Sfat: Fetica se potrivește excelent alături de ruladă cu un dressing cu ulei din semințe de dovleac.

Încălzește-te în zilele reci

Gnocchi sau tagliatelle sunt mereu apreciate, dar dovleacul poate forma chiar pastele în sine, pentru o mâncare cu conținut redus de carbohidrați. Poți crea ceva unic folosind castane comestibile. Sfat: Dacă vrei să treci peste folosirea unui aparat de spiralat, poți folosi direct dovleac pentru spaghete. Pulpa acestuia se separă sub formă de fâșii după gătire.                                                                                                                     

Vegan și simplu

În loc de sos de roșii, aluatul de pizza din această rețetă este uns cu piure de dovleac. Pune pe deasupra felii de măr și ceapă, puțină brânză vegană, și nici măcar omnivorii nu se vor putea abține. Poți face chiar tu piureul în cantități mai mari și poți congela porțiile rămase.                                                                                 

Unul pentru toți

Această prăjitură cu dovleac este perfectă pentru a fi mâncată cu mâna, deoarece este formată din alte prăjituri mai mici. De aceea, este perfectă pentru evenimentele în aer liber, unde nu ai farfurii, dar vrei o gustare dulce rapidă alături de puțin ceai cald din termos.                                                                                        

Acum împletim

Aluatul de pizza gata preparat este foarte versatil. Noi îți prezentăm o rețetă simplă și sofisticată, de pâine împletită. Datorită notei dulci de caramel din siropul de arțar, acest produs de panificație este ideal alături de o salată de toamnă cu brânză de capră sau ca garnitură pentru o supă de dovleac. 

Perfect pentru temperaturile tropicale

Oricine a mâncat curry știe că această combinație de dovleac și cocos este delicioasă. Aluatul fraged este complimentat de ierburile aromatice și de toppingul de cremă de brânză răcoritoare.

Desert elegant

Cu această rețetă rapidă, nu trebuie să încorporezi fructul în aluat și nici să îl coci sau să îl pasezi înainte. Bucățile de pere și de dovleac așezate pe aluat fraged se vor coace la cuptor, împreună cu aluatul și cu brânză quark.

Revigorant

Acest fruct nu trebuie să fie servit întotdeauna cald și în această rețetă de smoothie cu mango este crud. Hokkaido se poate consuma crud, cu tot cu coajă; inclusiv soiurile de plăcintă și cel muscat se pot consuma crude. 

Cald și cu alcool

Vrei o băutură caldă, dar nu un latte? Sigur. De exemplu, aceasta, care marchează trecerea de la sezonul dovleacului la iarnă, prin aromele de scorțișoară și cuișoare.