Se încarcă lista de magazine

Se încarcă...
Oferte afișate pentru

Ultimul magazin selectat

Brânza de capră: o aventură aromatică atractivă

Sortimentul de brânză de capră oferit este larg. Se bucură de o popularitate mare, mai ales în Franța, Spania și Italia, unde există în total peste 100 de tipuri în diferite forme. Dar și Norvegia a creat o brânză națională veritabilă cu „Ekte Geitost” („brânză de capră adevărată”). 

Informații utile

Brânza de capră are următoarele proprietăți speciale

Brânză proaspătă de capră în detaliu

Brânza de capră poate fi proaspătă, moale sau cu mucegai nobil și, în funcție de conținutul de apă, poate fi și semitare sau tare. Pentru diferitele tipuri este valabil: cu cât mai proaspătă este brânza de capră, cu atât mai delicat este gustul său. Adăugarea de diferite condimente face posibilă o gamă a brânzei de capră de la delicată și cremoasă până la intensă și aromată.

Motivul pentru care brânza din lapte de capră este strălucitor de albă

Laptele de capră conține mai puțin colesterol decât laptele de vacă. De asemenea, brânza din lapte de capră este mult mai albă decât brânza din lapte de vacă. Explicația constă în faptul că provitamina A conținută este deja în forma direct utilizabilă de către organism. Gustul puțin strident de capră la brânza foarte maturată de capră dispare, în mare parte, având în vedere igiena de muls de astăzi și procedurile moderne de producție. Brânza de capră conține puțină lactoză în mod natural. Este bogată în vitamina B12 și conține 515 mg sodiu, 158 mg potasiu, 298 mg calciu, 1.464 mg vitamina A, vitamina B12 0,2 µg și 1,6 g fier.


Proveniență

De unde provine brânza de capră?

Istoria brânzei de capră are o vechime de peste 7000 de ani. Pe baza unor obiecte mortuare din Mesopotamia și Egipt și pe baza reprezentărilor și picturilor antice, se poate dovedi producerea brânzei de capră deja în perioada antică timpurie. Astfel, aceasta este cea mai veche brânză din lume. Brânza de capră apare mult mai târziu în istoria europeană. Acolo s-a încetățenit abia cu 3000-1000 ani înainte de Hristos.


Sezon

Când este sezonul brânzei de capră?

Brânza de capră este un produs disponibil pe tot parcursul anului.


Utilizare și depozitare

La ce poate fi folosită brânza de capră și cum se depozitează aceasta?

Brânză proaspătă de capră în detaliu

Cea mai simplă utilizare a brânzei de capră este întinsă pe pâine. Însă brânza de capră poate fi și prăjită și poate fi garnisită, de exemplu, împreună cu smochine, într-o salată. Brânza proaspătă de capră este excelentă pentru prepararea sosurilor cremoase. În ambalaj nedesfăcut, brânza de capră poate fi păstrată la rece conform termenului de valabilitate. Odată începută, trebuie utilizată în decurs de o săptămână.


Rețete

La ce poți folosi brânza de capră


Ingrediente

Ce conține brânza de capră

Brânza de capră este bogată în vitamine și minerale și săracă în lactoză - poate fi de interes pentru persoanele cu intoleranță la lactoză.

Valoare nutritivă
 

kcal: 329 kcal

Carbohidrați: 0 g

Proteine: 21,6 g

Grăsimi: 27 g

Vitamine

 

Vitamina A: 330 µg

Vitamina B1: 0,06 mg

Vitamina B2: 0,31 mg

Vitamina B6: 0,03 mg

Vitamina C: 0 mg

Vitamina E: 0 mg

 

Minerale

 

Calciu: 700 mg

Fier: 0,5 mg

Potasiu: 290 mg

Magneziu: 43 mg

Sodiu: 600 mg