Se încarcă lista de magazine

Se încarcă...
Oferte afișate pentru

Ultimul magazin selectat

Pâinea albă: un preparat clasic delicios

Pâinea albă, așa cum o cunoaștem, este originară din Franța. De acolo s-a răspândit în toată zona mediteraneană și a ajuns până la noi. Chiar și în prezent, pâinea albă este foarte apreciată și consumată cu diferite ocazii.

Informații utile

Pâinea albă are următoarele proprietăți speciale 

Pâine albă proaspătă în detaliu

De obicei, pâinea albă este făcută din făină de grâu, care se prepară de regulă cu drojdie. Deși este o sursă bună de energie, conține puține vitamine. În Franța, există multe tipuri diferite de pâine albă, dar bagheta a devenit foarte celebră. Se face o diferențiere între următoarele sortimente de pâine albă:

  • Baghetă
  • Ciabatta
  • Pain de mie
  • Pâine albă germană

Proveniență

De unde provine pâinea albă?

Chiar dacă pare inimaginabil: pâinea albă există de mai mult de 2000 de ani. Este cunoscut faptul că demnitarii cu funcții înalte erau plătiți cu pâine albă și, cu cât pâinea era mai albă, cu atât era mai valoroasă! În vechiul Imperiu Roman, exista o breaslă din care puteau face parte doar brutarii de pâine albă, ceea ce demonstrează importanța pâinii albe în trecut. În zilele noastre, există o mulțime de tipuri diferite de pâine albă, astfel încât diferitele varietăți pot fi găsite în multe meniuri și la micul dejun.


Sezon

Când este sezonul pâinii albe?

Pâinea albă este un produs proaspăt disponibil pe tot parcursul anului.


Utilizare și depozitare

La ce poate fi folosită pâinea albă și cum se depozitează aceasta?

Pâine albă proaspătă în detaliu

Pâinea este un aliment de bază și poate fi însoțită de garnituri după bunul plac. Pâinea uscată și măcinată este bună pentru a face pesmet și poate fi servită sub formă de cubulețe împreună cu supa. Pâinea albă proaspătă este foarte aerată și pufoasă. Deoarece pâinea albă este un produs proaspăt, ea se întărește însă în câteva zile. Pâinea albă ar trebui depozitată într-un loc răcoros și uscat, cel mai bine într-o cutie pentru pâine. 


Rețete

La ce poți folosi pâinea albă?


Ingrediente

Ce conține pâinea albă

Pâinea albă nu prea conține vitamine, dar conține calciu, magneziu și fier. Se recomandă o dietă cu pâine albă, deoarece nu îngreunează digestia.

Valoare nutritivă
 

kcal: 236 kcal

Carbohidrați: 48 g

Proteine: 8,2 g

Grăsimi: 1,2 g

Vitamine

 

Vitamina A: 4 µg

Vitamina B1: 0,09 mg

Vitamina B2: 0,06 mg

Vitamina B6: 0,02 mg

Vitamina C: 0 mg

Vitamina E: 0,6 mg

 

Minerale

 

Calciu: 58 mg

Fier: 0,7 mg

Potasiu: 130 mg

Magneziu: 24 mg

Sodiu: 540 mg