Se încarcă lista de magazine

Se încarcă...
Oferte afișate pentru

Ultimul magazin selectat

Pesmetul: folosirea resturilor într-un mod deosebit

Pesmetul disponibil în comerț este produs din pâine albă sau chifle mărunțite, fiind astfel format din firimituri de pâine. Numele provine de la termenul francez „paner”, care poate fi tradus prin „a presăra cu pâine”.

Informații utile

Pesmetul are următoarele proprietăți speciale 

Pesmet în detaliu

Nu contează dacă pesmetul este făcut acasă în cantități mici sau provine dintr-o mașinărie mare de fabrică. Singurul avantaj al uzului casnic este că pâinea albă sau chiflele care nu au fost consumate la timp nu trebuie aruncate. Pentru a asigura o durată de valabilitate aproape nelimitată a pesmetului făcut în casă, chiflele sau pâinea albă trebuie să fie bine uscate.

În funcție de utilizarea ulterioară, asigură-te că tipurile de pâine sau chiflele care conțin mac sau alte semințe sunt rase separat, astfel încât să nu existe semințele nedorite de floarea soarelui sau altele asemănătoare.


Proveniență

De unde provine pesmetul?

Pesmetul se produce peste tot în lume.


Sezon

Când este sezonul pesmetului?

Pesmetul este un produs disponibil pe tot parcursul anului.


Utilizare și depozitare

La ce poate fi folosit pesmetul și cum se depozitează acesta?

Pesmet în detaliu

Când vine vorba de utilizare, pesmetul este foarte versatil. Pe de o parte, se folosește pentru a acoperi peștele, carnea de pasăre sau carnea în pesmet, astfel încât carnea să rămână suculentă la interior și să nu se usuce. Înainte de asta, mâncarea care urmează să fie prăjită este condimentată, trecută prin făină normală, tăvălită în ouă bătute și abia apoi dată prin pesmet. Acesta este singurul mod în care pesmetul va rezista și nu va cădea în tigaie. De asemenea, pesmetul este folosit, de exemplu, pentru a lega carnea în chiftele sau în alte preparate din carne tocată. Cu toate acestea, se pot folosi pentru chiftele și chifle uscate, care se înmoaie în apă rece cu puțin timp înainte de preparare. Apa se stoarce chiar înainte de a adăuga chiflele înmuiate în carnea tocată. 

Rolul pesmetului la gătit

În multe rețete, se recomandă, în general, ungerea preparatelor cu unt, urmată de presărarea cu pesmet, deoarece pesmetul servește ca agent antiaglomerant suplimentar și împiedică astfel legarea prăjiturilor. Cu toate acestea, pesmetul poate fi găsit și în diverse rețete de plăcintă cu mere. Ajută la legarea umidității și conferă un gust foarte special. În plus, pesmetul prăjit cu unt și zahăr pentru puțin timp servește ca bază excelentă pentru ștrudelul cu mere. Pesmetul este uscat și rezistă mult timp în această stare. Trebuie depozitat într-un loc întunecat și răcoros, unde rezistă cu ușurință timp de câteva luni. 


Ingrediente

Ce conține pesmetul

Pesmetul conține minerale precum sodiul, potasiul, magneziul, calciul și oligoelemente precum zincul, cuprul și manganul.

Valoare nutritivă
 

kcal: 349 kcal

Carbohidrați: 72 g

Proteine: 13 g

Grăsimi: 1 g

Vitamine

 

Vitamina A: 0 µg

Vitamina B1: 0,2 mg

Vitamina B2: 0,05 mg

Vitamina B6: 0,11 mg

Vitamina C: 0 mg

Vitamina E: 0,4 mg

 

Minerale

 

Calciu: 50 mg

Fier: 1,2 mg

Potasiu: 130 mg

Magneziu: 23 mg

Sodiu: 400 mg