Se încarcă lista de magazine

Se încarcă...
Oferte afișate pentru

Ultimul magazin selectat

Amidonul din porumb: cu proprietăți excelente de coacere

Amidonul din porumb face parte din categoria amidonului alimentar și este excelent pentru copt și gătit. Are un gust ușor dulceag și o întrebuințare versatilă. Amidonul obținut din porumb nu conține gluten și lactoză.

Informații utile

Amidonul din porumb are următoarele proprietăți speciale 

Amidon din porumb în detaliu

Amidonul obținut din porumb nu conține gluten și lactoză. Astfel, oamenii care suferă de alergii sau au intoleranță la lactoză pot folosi amidonul din porumb ca variantă ieftină pentru copt. Amidonul din porumb este important, deoarece este o bună sursă de energie și se utilizează în gastronomie.


Proveniență

De unde provine amidonul din porumb?

Amidonul din porumb se obține din celulele porumbului. Plantele depozitează amidonul ca rezerve de energie în exces în țesut. Porumbul este originar din Mexic, dar în prezent se cultivă peste tot în lume. Amidonul, ca legătură organică, se numără printre cei mai importanți carbohidrați ai omului.


Sezon

Când este sezonul amidonului din porumb?

Amidonul din porumb este un produs disponibil pe tot parcursul anului.


Utilizare și depozitare

La ce poate fi folosit amidonul din porumb și cum se depozitează acesta?

Amidon din porumb în detaliu

Amidonul din porumb se potrivește la coacerea prăjiturilor, a torturilor, a biscuiților și în special a produselor de panificație fragede cu pori fini.  În ceea ce privește gătitul, amidonul din porumb se folosește ca liant pentru supe, legume și sosuri. Adăugând amidon, se îngroașă supele și sosurile, dându-le consistența potrivită. Amidonul de porumb este, de asemenea, folosit pentru deserturi, cum ar fi budinci, creme, gem de fructe de pădure și preparate din fructe.

Cum se depozitează amidonul din porumb

Amidonul din porumb trebuie depozitat într-un loc răcoros și uscat, deoarece umiditatea l-ar strica. În mod ideal, se păstrează într-un recipient de sticlă închis, la loc răcoros, uscat și întunecat. Amidonul din porumb nu are gust, dar poate prinde ușor alte gusturi, motiv pentru care trebuie depozitat separat față de celelalte alimente. În condiții ideale, amidonul din porumb se depozitează și rezistă timp de mai mulți ani.


Ingrediente

Ce conține amidonul din porumb

Amidonul din porumb nu conține gluten. Prin urmare, este potrivit în cazul unei intoleranțe la gluten.

Valoare nutritivă
 

kcal: 346 kcal

Carbohidrați: 85,9 g

Proteine: 0,4 g

Grăsimi: 0,1 g

Vitamine

 

Vitamina A: 0 µg

Vitamina B1: 0 mg

Vitamina B2: 0,01 mg

Vitamina B6: 0 mg

Vitamina C: 0 mg

Vitamina E: 0 mg

 

Minerale

 

Calciu: 0 mg

Fier: 0,5 mg

Potasiu: 7 mg

Magneziu: 2 mg

Sodiu: 3 mg