Se încarcă lista de magazine

Se încarcă...
Oferte afișate pentru

Ultimul magazin selectat

Macroul: un pește argintiu versatil

Originea macroului este în apele de coastă ale Americii de Nord (Oceanul Atlantic), Marea Nordului, Marea Irlandei, partea de vest a Canalului Norvegiei, Marea Mediterană și Marea Neagră. Așadar, este un pește de apă sărată. Macroul se pescuiește în anumite zone și numai în perioada iulie-februarie.

Informații utile

Macroul are următoarele proprietăți speciale

Macrou proaspăt în detaliu

Macroul (Scomber scombrus) este un pește comestibil din mare, cu puține oase și solzi, care poate fi preparat într-o varietate de moduri. Peștele comestibil ajunge la o greutate de până la 3,4 kilograme și o lungime de aproximativ 60 de centimetri. Macroul, care aproape nu are solzi și oase, are o carne tare, ușor roșiatică, bogată în grăsimi sănătoase. Carnea conține aproximativ 12% ulei de înaltă calitate. Deși acest lucru face ca peștele să fie ușor perisabil, pe de altă parte, conținutul ridicat de acizi grași Omega 3 îl face foarte sănătos. În mod clasic, macroul se fierbe în apă sărată sau se prăjește în ulei în bucătărie.


Proveniență

De unde provine macroul?

Macroul migrator se simte la fel de bine în largul coastelor Americii de Nord ca în Oceanul Atlantic sau în Marea Nordului și Marea Baltică.


Sezon

Când este sezonul macroului?

Acest pește răpitor cu aripioare spinoase trăiește în bancuri și stă la suprafață în apele marine pe tot parcursul anului. Creșterea temperaturii apei la începutul primăverii și vânătoarea la nivelul bancurilor de heringi împing macroul spre coastă în lunile mai și iunie. Acolo se pescuiește cu ușurință. Pescuitul se desfășoară din iulie până în februarie.


Utilizare și depozitare

La ce poate fi folosit macroul și cum se depozitează acesta?

Macrou proaspăt în detaliu

Se pot crea diverse preparate din macrou. Se poate prepara sub formă de fileuri și se poate combina cu diferite garnituri: scoici, legume, unt, sos de vin alb, ceapă, suc de lămâie și verdețuri. De asemenea, se poate folosi la plăcinte, tocănițe, sufleuri, salate sau ciorbă de pește.

Următoarele plantele aromatice sunt potrivite pentru condimentare: fenicul, mărar, pătrunjel, creson, pelin negru, usturoi și sedum. În bucătărie, carnea fragedă de pește se poate prăji, găti, gelifica, afuma sau marina. Și conservele de macrou în sos de roșii sau ulei sunt populare. Deoarece macroul este în mod natural destul de uleios, nu se păstrează prea mult timp în stare proaspătă și crudă; prin urmare, trebuie preparat rapid după cumpărare.Ingrediente

Ce conține macroul

Macroul este un pește bogat în grăsimi. Oferă aproximativ 2,5 grame de acizi grași Omega 3 la 100 de grame. Astfel, consumul de carne de pește este eficient împotriva nivelului ridicat de colesterol și vasoconstricției. Vitamina A protejează pielea, iar vitaminele B cresc rezistența organismului la infecții. Aproximativ 20% de proteine la 100 de grame de macrou întăresc condiția fizică și musculatura.

Valoare nutritivă
 

kcal: 182 kcal

Carbohidrați: 0 g

Proteine: 18,7 g

Grăsimi: 11,9 g

Vitamine

 

Vitamina A: 100 µg

Vitamina B1: 0,14 mg

Vitamina B2: 0,35 mg

Vitamina B6: 0,63 mg

Vitamina C: 0 mg

Vitamina E: 1,6 mg

 

Minerale

 

Calciu: 12 mg

Fier: 1 mg

Potasiu: 396 mg

Magneziu: 30 mg

Sodiu: 95 mg